Poilsiautojų pamėgtose vietose prie vandens apsilankė pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Poilsiautojų pamėgtose vietose prie vandens apsilankė pareigūnai

Policijos nuotr.

Šiltuoju metų sezonu įvairių nusikalstamų veikų prie vandens telkinių itin padaugėja. Dažniausiai tai siejasi su žmonių įpročiu laisvalaikį leisti ne visada saugiai ir atsakingai.

Alkoholio vartojimas prie vandens telkinių, vairavimas apsvaigus, gyvūnų laikymo ir priežiūros taisyklių pažeidimai, šiukšlinimas, smulkios vagystės, sukčiavimai, nelegali prekyba – tai tik dalis šiltuoju metu padidėjusių.

Atsižvelgdami į vasaros sezono problemų kompleksiškumą, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus pareigūnai vykdo projektą „Kaunieti, susitikime prie vandens“. Šio projekto metu, pasitelkiant tarpinstitucinį bendradarbiavimą, skatinant tinkamą poilsiautojų elgesį, siekiama kurti saugią aplinką jaunimo pamėgtose susibūrimo vietose, prie vandens telkinių ir vandenyje.

Vasaros metu bendruomenės pareigūnai kartu su policijos rėmėjais bei Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistais ne tik vykdo dar aktyvesnę teisės pažeidimų prevenciją, bet ir ragina poilsiautojus kokybiškai leisti laisvalaikį prie vandens telkinių: organizuoja fizinio aktyvumo rungtis, vykdo edukacinius užsiėmimus, Visuomenės sveikatos biuro specialistai organizuoja mankštas. Taip pat poilsiautojų pamėgtose vietose vyksta įvairios diskusijos, viktorinos bei varžybos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA