Kauno viešbučiams atėjo aukso amžius | Kas vyksta Kaune

Kauno viešbučiams atėjo aukso amžius

delfi.lt 2017/08/01 15:14
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Panašu, kad Kauno oro uostas su žymiai išaugusiais keleivių srautais susitvarko. Tačiau atvykusiems į Kauną gresia neberasti, kur apsistoti: viešbučių atstovai tikina, kad apgyvendinimo įstaigos išgyvena auksinius laikus, o susizgribę rezervuoti kambarį per vėlai gali jo ir negauti.

Klientų padaugėjo perpus

Viešbučio „Hermis“, kuris yra už 8 kilometrų nuo oro uosto, paslaugų pardavimo vadybininkas Dainius Andriūnas sako pajutęs išaugusį susidomėjimą.

„Mes ir taip turėjome didelį užimtumą, bet paskutiniu metu, uždarius oro uostą, padaugėjo paskutinės dienos rezervacijų. Šiuo metu apie 90 proc. kambarių yra užimta. Realiai užimtumas, lyginant su laikotarpiu prieš rekonstrukciją, padidėjo 20 – 30 proc., o lyginant su pernai metų liepa – išaugo perpus“, – įvardija D. Andriūnas.

Jis mini, kad tiek užsieniečių, tiek ir lietuvių į viešbutį atvyksta po lygiai, tačiau išskiria rusų, norvegų, švedų, vokiečių tautybės svečius – jų itin padaugėjo. Taip pat, anot padalinio vadovo, prasidėjus rekonstrukcijai padaugėjo ir oro uostą aptarnaujančio personalo vizitų.

„Iš esmės padaugėjo vienadienių rezervacijų, kada atvykstama prieš ankstyvą ar po vėlyvo skrydžio“, – sako jis.

D. Andriūnas taip pat pastebi, kad Kaune lankytojų srautai apskritai ženkliai auga. „Gegužę vyko NATO pratybos Kaune, dėl kurių visi viešbučiai buvo pilnai užimti. Tuo pat metu vyko ir sporto renginiai, todėl viešbučiams reikėjo ieškoti papildomų galimybių apgyvendinti svečius“, – kalba viešbučio atstovas.

Teko kelti ir kainas

Jis pripažįsta, kad kainas teko pakelti. „Matydami, kad lieka trys-keturi kambariai viešbutyje, juos parduodame brangiau“, – aiškina atstovas.

Portale „booking.com“ skelbiama, kad Kauno mieste, dvivietį numerį rezervuojant likus kelioms dienoms iki atvykimo, galima rasti 27 pasiūlymus už mažiau nei 50 Eur. 50 – 100 Eur tektų sumokėti 28-uose viešbučiuose, o nakvynę dviems, kainuojančią brangiau nei 100 Eur, siūlo tik 7 apgyvendinimo įstaigos.

Tiesa, anot D. Andriūno, daugiau darbuotojų viešbutyje samdyti nereikėjo, nors krūvis stipriai padidėjo. „Mūsų viešbutyje yra nedaug kambarių, todėl vasarą tiesiog neimame atostogų“, – kalba jis.

Atvyksta daug lėktuvų įgulų

Pačiame miesto centre esančio viešbučio „Park Inn by Radisson Kaunas“ vadovė Jūratė Rudienė aiškina, kad prie išaugusio užimtumo nemažai prisidėjo į Kauną atskrendančių lėktuvų įgulos, kurios apsistoja mieste esančiuose viešbučiuose.

Tiesa, tikslaus skaičiaus, kiek padidėjo užimtumas, ji negalėjo įvardinti, tačiau vien įgulos, anot jos, smarkiai padidino klientų srautą.

„Pats Kaunas atsigavęs, jaučiamas pagyvėjimas nuo pat sausio mėnesio. Mes matome daugiau verslo žmonių, keliaujančių į Kauną. Ne paslaptis, kad šįmet buvo ir nemažai sporto renginių, tas irgi padidino srautus“, – aiškina J. Rudienė.

Ji tikina, kad dėl išaugusių srautų teko ir didinti darbuotojų skaičių. „Mes priiminėjame žmones sezoniniam darbui. Žinodami, kad pas mus gyvens nemažai įgulų, be abejonės, mes įdarbinome ir daugiau žmonių“, – sako pašnekovė.

Džiaugiasi gerais metais

Viešosios įstaigos „Kaunas IN“ Turizmo skyriaus vadovė Inga Pažereckaitė-Kalėdienė taip pat sako, kad klientų apgyvendinimo įstaigose netrūksta ir pastebi paskutinės minutės rezervacijų daugėjimą.

„Tarkime, kad dieną viešbutyje galima rasti ir penkis laisvus kambarius, o vakare – nė vieno. Tikėtina, kad tam įtaką daro ir oro uostas. Jeigu atsiranda poreikis apgyvendinti žmogų naktį, tikėtina, kad jis neberas vietų arba kaina žmogaus nebetenkins“, – sako I. Pažereckaitė-Kalėdienė.

Ji taip pat sako, kad kainos pakilo, bet verslininkų noras pasipinigauti tam įtakos esą nedaro – viešbučiuose yra tik po kelis laisvus kambarius, todėl tenka likusias laisvas vietas parduoti brangiau.

„Metai labai geri, – džiaugiasi „Kaunas IN“ atstovė. – Pats sezonas prasidėjo ne su lyg vasara, o daug anksčiau. Turėjome eilę tarptautinių renginių, turėjome ir NATO pratybas, kurių metu Kaune gyveno 1,2 tūkst. kariškių. Visa tai susidėjo ir išeina, kad trūksta apgyvendinimo vietų. Apibendrinant: renginiai, turistinis sezonas ir mūsų įdirbis.“

Ji sako, kad turistų skaičius auga ne pirmus metus. „Dirbame su rinkodara, viešiname miestą. Turistų skaičius auga, jų daugėja. Pernai augimas buvo apie 7 proc., šiais, galvojame, kad šis rodiklis bus 10 – 15 proc. lyginant su praėjusiais metais. Nėra taip, kad pernai buvo kažkoks štilius, o šiais metais jis smarkiai išaugo. Ne, turistų tendencingai didėja“, – aiškina I. Pažereckaitė-Kalėdienė.

Įmonės atstovė teigia, kad kitais metais taip pat planuojamas 13 – 15 proc. augimas. Paklausta, ar neatsitiks taip, kad Kaune pritrūks viešbučių, pašnekovė abejoja: „Paklausa formuoja pasiūlą. Jei ir nebus pakankamai apgyvendinimo vietų, tikėtina, kad jų atsiras. Šiuo metu populiarėja privatūs butai, nuomojami per „airbnb.com“ ar kitas sistemas. Nemanau, kad pritrūks vietų, kur gyventi, o jei taip ir atsitiks, greitai ir išsispręs.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA