Nekilnojamojo turto pasiūlymas Laisvės alėjoje: V. Šustausko partijos patalpos atsidūrė ant prekystalio | Kas vyksta Kaune

Nekilnojamojo turto pasiūlymas Laisvės alėjoje: V. Šustausko partijos patalpos atsidūrė ant prekystalio

evarzytynes.lt nuotr.

Praėjusį pirmadienį, liepos 24 dieną, buvęs Kauno miesto meras Vytautas Šustauskas grąžino partijos patalpų raktus savivaldybei, o šiandien prestižinėje Laisvės alėjos vietoje esančias patalpas jau galima pamatyti Varžytynių ir aukcionų interneto puslapyje.

[galerija kiek=”4″]

Varžytinių ir aukcionų tinklalapyje rašoma, kad minėtas patalpas, pažymėtas Laisvės alėjos 37-uoju numeriu bus galima apžiūrėti jau rytoj, rugpjūčio 1 dieną, 14-16 val. Tačiau tam būtina išankstinė registracija interneto puslapyje nurodytu telefonu. Elektroninis aukcionas tęsis nuo rugpjūčio 7 iki 10 dienos.  Pradinė buvusių  „Kovotojų už Lietuvą sąjungos“ patalpų pardavimo kaina – 160 000 eurų.

Primename, kad buvusio miesto mero V. Šustausko įkurta „Kovotojų už Lietuvą sąjunga“ buvo įsikūrusi miestui priklausančiose 145 kv. m patalpose Laisvės alėjoje nr. 37 (II a.). Iki 2011 m. pabaigos V. Šustausko vadovaujama partija vadinosi „Lietuvos laisvės sąjunga“. Patalpos partijai Laisvės alėjoje suteiktos 2000 metais.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau rašė, jog anksčiau partijos, gavusios patalpas partijoms iš savivaldybės turėdavo sumokėti mokesčius už ilgalaikio nekilnojamojo turto administravimą, komunalinius mokesčius, įmokas ir rinkliavas, susijusias su turtu bei žemės nuomos mokestį, tačiau patalpų nuomos mokesčio mokėti nereikėjo.

Savo patalpų neteko net 6 partijos. Toks sprendimas esą priimtas paaiškėjus, kad patalpos yra išdalintos ne tik partijoms, ne tik įvairioms nevyriausybinėms organizacijoms, bet ir neaiškios paskirties ir veikos įmonėms bei organizacijoms. „Yra ir tokių partijų, kurios jau seniai nedalyvauja politinėje veikloje, o panaudai gavusios turtą Laisvės alėjoje, dar kažkur – tokiose vietose, kurios yra žymiai patrauklesnės kitai veiklai“, – prieš kurį laiką komentavo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA