Pasveikino kanojininką H.Žustautą tapus jaunimo pasaulio čempionu | Kas vyksta Kaune

Pasveikino kanojininką H.Žustautą tapus jaunimo pasaulio čempionu

Delfi.lt/S. Čirbos nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino Henriką Žustautą Pasaulio jaunių (iki 18 m.) ir jaunimo (iki 23 m.) baidarių ir kanojų irklavimo čempionato Rumunijoje jaunimo vaikinų vienviečių kanojų varžybose iškovojus aukso medalį.

Šių metų Europos suaugusių čempionas 23-ejų metų H. Žustautas finale sekmadienį finišavo per 39,192 sek. Antrą vietą užėmė brazilas Izaquias Santosas (+0,272 sek.), trečiąją – vengras Jonatanas Hajdu (+0,320 sek.).

Kaip teigiama šalies vadovės sveikinime, šiame čempionate kanojininkas pademonstravo geriausias sportininko savybes – pasitikėjimą savo jėgomis, ryžtą siekti pergalės ir dar kartą įrodė, kad neturi lygių savo tarpe, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Šalies vadovė palinkėjo, kad šis medalis suteiktų daug drąsos ir įkvėpimo, siekiant didžiausio sportinio meistriškumo ir pasitinkant laukiančius naujus iššūkius.

Paskutinį kartą pasaulio jaunimo čempionate startavęs kanojininkas H.Žustautas šiose varžybose nugalėjo jau trečiąjį kartą. Pasaulio jaunimo čempionu sportininkas taip pat tapo 2014 ir 2015 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA