Lietuvos beisbolo rinktinė triumfavo Europos čempionato B divizione | Kas vyksta Kaune

Lietuvos beisbolo rinktinė triumfavo Europos čempionato B divizione

Organizatorių nuotr.

Lietuvos vyrų beisbolo rinktinė šeštadienį pirmą kartą triumfavo Europos čempionato B diviziono antrosios grupės turnyre Lenkijoje ir pelnė teisę pirmą kartą istorijoje patekti į aukščiausią divizioną bei kovoti dėl patekimo į 2020 m. Tokijo olimpiadą.

Turnyro finale lietuviai šeštadienį net 8:3 nugalėjo prieš dvejus metus vietą Europos čempionato elite praradusią Rusijos komandą. Lietuvos rinktinei du taškus pelnė 42-ejų metų Evaldas Žarkaitis, po vieną – kitas veteranas, 45-erių metų Aivaras Jacyna, Vidmantas Kolduba, Edvardas Matusevičius, Andrius Polikaitis, Andrius Stravinskas ir Marijus Dargis.

Komandos treneris – Virmidas Neverauskas. Rinktinėje žaidžia 4 kauniečiai Tomas Michalskis, Andrius Stravinskas, Marijus Dargis bei Aivaras Jacyna.

2019 metais vyksiančiame Europos čempionate dalyvaus 12 komandų. Jame bus kovojama ir dėl vietos 2020 metų olimpinėse žaidynėse. Beisbolą įtraukus į olimpinių žaidynių programą, Europos čempionatas iš 2018 metų perkeltas į 2019.

Kadangi 2018 metais vyks dar vienas B diviziono čempionatas, Lietuvos rinktinė kartu su šiais metais pirmoje grupėje triumfavusiais austrais 2018 metais žais tarpusavyje dėl patekimo į 2019 metų Europos pirmenybes. Planuojama, kad bus žaidžiama iki dviejų pergalių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA