Kauno mariose poilsiautojai džiaugiasi vandens transporto pramogomis | Kas vyksta Kaune

Kauno mariose poilsiautojai džiaugiasi vandens transporto pramogomis

R. Tenio nuotr.

Saule ir šiluma džiuginančio sekmadienio antroje pusėje, portalo „Kas vyksta Kaune” fotografas apsilankė Kauno mariose, jachtklube. Dalinamės čia užfiksuotais giedrais vaizdais, matyti, kad poilsiaujantys kauniečiai ir miesto svečiai pramogų nestinga.

Pavyko užfiksuoti atsipalaidavusius kauniečius ir miesto svečius, kurie plaukiojo laivais, valtimis ar laviravo su vandens motociklais. Dažnas šypsojosi, o praplaukdami stebintiems padainuodavo ir atsisveikindami pamojuodavo.

Kaip žinia, Kauno marios yra didžiausias dirbtinis vandens telkinys Lietuvoje, Nemuno slėnyje. Jos susiformavo įrengus Kauno hidroelektrinės užtvanką, 1959 m. Marių plotas – apie 63 kv. km, ilgis – 80 km, bendras pakrančių ilgis – 200 km, didžiausias gylis – net 24,6 m. Marios puikiai tinka vandens pramogoms. Tiesa, šiuo metu dar vyksta kasmetinis procesas – vandens žydėjimas, tad maudytis nepatartina, tačiau pasideginti ar praplaukti laivu tokiu puikiu oru – geras laisvalaikio pasirinkimas būnant mieste.

Kauno marių apylinkės nuo seno gausiai lankomos poilsiautojų, dažnas užsuka į čia įsikūrusį jachtklubą, kur prie kranto ilsisi ir kelionės laukia kauniečių jachtos.

Uosto teritorija visą parą stebima vaizdo kameromis budinčių sargų, tad galima jaustis saugiai. Kauno mariose vyksta tarptautinio lygio regatos, veikia Kauno miesto savivaldybės buriavimo mokykla „Bangpūtys”. Uosto teritorijoje yra viešbutis, restoranas, kavinė, kempingas bei teniso kortai.

Kauno marių pakrantės puikiai tinka lėtiems pasivaikščiojimams, susitikimams, pasimatymams, šeimos šventėms, o netoliese stovinti Pažaislio vienuolyno bažnyčia sekmadieniais sukviečia rimties valandėlei – pamaldoms. Taip pat kviečia pasivaikščioti vienuolyną ir vandens telkinį apgaubęs Kauno marių regioninis parkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA