Kyšį už greitį davęs „BMW“ vairuotojas išdavė kelių policijos patrulius | Kas vyksta Kaune

Kyšį už greitį davęs „BMW“ vairuotojas išdavė kelių policijos patrulius

Archyvo nuotr.

Sekmadienio vakarą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 225 str. 2 d., dėl galimo kyšininkavimo.

Šiandien apie 11.25 val. buvo gautas pranešimas, kad kelyje A-1, Kaunas-Panevėžys, Kėdainių r., netoli Nociūnų k., pareigūnai sustabdė automobilį „BMW” ir iš vairuotojo (gim. 1998 m.) paėmė 200 eurų kyšį.

Informacija nedelsiant buvo perduota Imuniteto skyriaus pareigūnams. Patikrinus informaciją paaiškėjo, kad Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vyriausieji patruliai Ž. K. ir D. Č., už nepatraukimą baudžiamojon atsakomybėn dėl galimai padaryto administracinio teisės pažeidimo, numatyto LR ANK 416 str. (Nustatyto greičio viršijimas), paėmė ne mažesnį nei 200 eurų kyšį. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Kauno apskr. VPK vadovybės nuomonė netinkamai besielgiančių pareigūnų atžvilgiu yra principinė – pasitvirtinus įtarimams, visais atvejais yra taikomos teisės aktų numatytos poveikio priemonės. Apie neteisėtus pareigūnų veiksmus galima pranešti Kauno apskr. VPK anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050. Dėkojame, kad neliekate abejingi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA