Prezidentė pasveikino sportininkus, Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse iškovojusius medalius | Kas vyksta Kaune

Prezidentė pasveikino sportininkus, Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse iškovojusius medalius

Delfi.lt/A. Četkausko nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino šalies sportininkus Turkijos Samsuno mieste vykstančiose Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse šeštadienį iškovojusius net 5 medalius.

Kaip pranešė prezidentės spaudos tarnyba, Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė moterų paplūdimio tinklinio turnyre iškovojo sidabrą, orientavimosi varžybų komandinėje vyrų estafetėje Tomas Kuzminskis, Mantas Volungevičius ir Gedvilė Diržiūtė, o moterų ­ Adrija Atgalainė, Sandra Lukošienė ir Judita Volungevičienė pelnė bronzos medalius, antrąją vietą pelnė moterų krepšinio rinktinė, o vyrų – iškovojo auksą.

Šiose žaidynės moterų krepšinio turnyre Lietuvos rinktinė, treniruojama Linos Dambrauskaitės, iškovojusi sidabro medalius, žaidynių finale pralaimėjo Graikijos komandai. Lietuvės nugalėjo rezultatu: 50:67 (12:8, 9:13, 17:18, 12:28).

Pasak šalies vadovės, šie laimėjimai – įkvepiantis patvirtinimas, kad į sporto aukštumas pakyla ir garbingiausius medalius iškovoja tik stipriausi sportininkai ir darniausios komandos.

Prezidentė sportininkams ateityje palinkėjo iš vienybės ir susitelkimo gimstančių naujų ir svarių pergalių, džiuginančių visą Lietuvą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA