Atnaujintas naujosios Laisvės alėjos atkarpos gėlynas, kuris jums patiko labiau? | Kas vyksta Kaune

Atnaujintas naujosios Laisvės alėjos atkarpos gėlynas, kuris jums patiko labiau?

Erika Jančaitytė 2017/07/29 07:57
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vasara – tai gėlių žydėjimo metas. Atnaujintoje Laisvės alėjos atkarpoje tarp A. Mickevičiaus g. ir Nepriklausomybės a. pakeisti ir atnaujinti gėlynai. Kuo jie skiriasi nuo seniau buvusių ir dabartinių gėlynų? Ar pamenate, kokios gėlės žydėjo anksčiau? Kuris gėlynas Jums patinka labiau?

Kas pasikeitė?

Ar pamenate čia anksčiau žydėjusias įvairiaspalves gėles? Anksčiau šią aplinką puošė geltoni gvazdikai, įvairiaspalvės begonijos, o dabar čia kvepia elegancija – vyrauja baltos spalvos žiedus turinčios begonijos. Begonijos visažydės yra vienmetės, smulkius žiedus turinčios gėlės (lapai žali, žiedai balti).

Taip pat čia auga daugiametės gėlės: meškytė dorenso „Mother of pearl“, pachisandra viršūnžiedė „Green carpet“, pachisandrų visuma atrodo patraukliai ir dekoratyviai. Kaulenis damerio klombose sudarys žalią vientisą dangą.

Pasodintos daugiametės ir vienmetės augalų rūšys išskirtinio dėmesio nereikalauja. Priežiūros specifiką sudaro ta aplinkybė, kad augalai auga klombose po dideliais medžiais (liepomis). Naujos Laisvės alėjos atkarpos aplinka tvarkoma pagal poreikį, bet nerečiau, kaip kartą per savaitę. Gėlynų priežiūra vykdoma pagal sutartyje nustatytus įkainius, per mėnesį skiriama apie 450 eurų.

Gėlių kenkėjai

Kad ir kaip gaila bebūtų, tačiau pačiame miesto centre atsiranda gėlių niokotojų, kurie negerbia nei žmonių darbo, nei savo miesto aplinkos. Laisvės alėjoje po pasodinimo keletas gėlių buvo pavogta. Taip pat gėlynai būna numindžiojami, išlaužomi, nukenčia nuo vedžiojamų šunų. Šių netų ypač lietinga vasara daro neigiamą įtaką augalams: lietus nudaužo žiedus, juos reikia dažniau skabyti.

Kokios vizijos ateityje prižiūrint šiuos gėlynus?

Šioje atkarpoje darbai prasidėjo prieš 2,5 metų, šį pavasarį jie sėkmingai užbaigti ir žmonės gali džiaugtis atnaujinta Laisvės alėjos dalimi. Laisvės alėjos gėlynai įrengti pagal projektą „Laisvės alėjos rekonstravimo tarp A. Mickevičiaus g. ir Nepriklausomybės a. darbai“ (architektas Š. Kiaunė). Rangovas bendrovė „Autokausta“ pasodino daugiametes ir vienmetes gėles.

Tačiau nuo birželio mėnesio pradžios priežiūra pavesta vykdyti bendrovei „Irgita“ pagal galiojančią Gėlių ir dekoratyvinių augalų sodinukų įsigijimo, gėlynų įrengimo, apželdinimo ir priežiūros paslaugų pirkimo sutartį su Kauno miesto savivaldybės administracija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA