Pateikia saugomų šalies teritorijų žemėlapį ir kviečia keliauti | Kas vyksta Kaune

Pateikia saugomų šalies teritorijų žemėlapį ir kviečia keliauti

R. Tenio nuotr.

Saugomų teritorijų nacionalinis lankytojų centras pristatė išsamų nacionalinių ir regioninių parkų lankytinų vietų žemėlapį.

Šiemet atnaujintame žemėlapyje pateikiami visų Lietuvos regioninių ir nacionalinių parkų lankytinų vietų duomenys: apžvalgos bokštai, pažintiniai takai, gamtos objektai, piliakalniai ir kiti objektai, poilsiaviečių koordinatės. Informaciją rasti ir savaitgalio kelionę susiplanuoti galima čia.

Žemėlapis kasdien papildomas, jame jau daugiau kaip 3 tūkst. šalies lankytinų objektų, išsamiai aprašytų, su nuotraukomis ir žemėlapyje pažymėta tikslia vieta. Sąraše pateikiamas nacionalinių ir regioninių parkų sąrašas, tarp jų ir Kauno marių regioninis parkas, kuriame daugybė lankytinų objektų: Kadagių slėnis, Pažaislio vienuolyno ansamblis ir pažintinis takas, Žiegždrių geologinis takas, Dovainonių atodanga, Kalniškių konglomeratų atodanga, Lašinių piliakalnis ir galybė kitų objektų. Visą sąrašą Kaune lankytinų objektų rasite čia.

Lankytojų centras ragina aktyviai keliauti po gamtą, saugomas teritorijas, pažinti krašto ypatingas lankytinas vietas bei gerai praleisti laiką, juolab, kad šios saulėtos dienos tam puikiai tinka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA