Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro vadovė lieka neatleista | Kas vyksta Kaune

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro vadovė lieka neatleista

BNS 2017/07/27 14:07
Asmeninio archyvo nuotr.

Ketvirtadienį posėdžiavę Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro dalininkai patvirtino prieštaringai nuskambėjusios įstaigos ataskaitą, serganti vadovė Laimutė Anužienė lieka neatleista.

Dalininkų susirinkime dalyvavęs Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) Mokymosi visą gyvenimą departamento direktorius Saulius Zybartas teigia, kad sprendimas dėl ataskaitos nepaneigia anksčiau nustatytų pažeidimų ir asmeninės L.Anužienės atsakomybės.

„ŠMM pozicija nesikeičia: per 10 dienų nuo direktorės grįžimo į darbą bus organizuojamas dalininkų susirinkimas, kuriame ministerija sieks Centro vadovės atleidimo“, – teigia S.Zybartas. Jo komentarą BNS perdavė ŠMM Komunikacijos skyrius.

L.Anužienė dalininkų susirinkime nedalyvavo – buvo pranešta, kad serga. ŠMM nurodo laukianto „Sodros“ atsakymo į jau į anksčiau pateiktą klausimą, ar teisėtai L.Anužienei skirtas nedarbingumas. Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras savo ruožtu informuoja, kad L.Anužienė gydosi po gegužės mėnesį patirto insulto.

ŠMM inicijuoto audito metu nustatyta, kad profesinio mokymo centro direktorė 2016 metais pasirašė 12 autorinių sutarčių su darbo grupėmis, į kurių sudėtį įtraukta ji pati ar jos šeimos nariai. Darbo grupės rengė modulines mokyklos mokymo programas, įvairias metodikas bei aprašus. Už šią veiklą autorinių sutarčių pagrindu direktorė išsimokėjo beveik 16 tūkst. eurų. Dar 11 tūkst. eurų gavo jos sūnūs bei marti.

Be to, auditoriai nustatė, kad, negavus ministerijos, kaip turto panaudos davėjos, sutikimo, buvo suremontuotos centrui priklausančios patalpos Kaune, Miško gatvėje, padidėjo jų plotas. Nors čia veikia vaikų darželis, pastatas audito metu neturėjo statybų užbaigimą įteisinančio dokumento.

Pažeisdama teisės aktus direktorė L.Anužienė išsinuomojo ir prabangų automobilį „Volvo XC90“.

Žiniasklaidoje skelbta, kad, be kita ko, centro diplomai būdavo išduoti studentams, kurie realiai jame nesimokė, taip pat iškelta abejonių dėl to, kad L.Anužienė galbūt gyvena mokymo centro veiklai skirtose ir Europos Sąjungos fondų ar valstybės biudžeto lėšomis suremontuotose patalpose.

BNS primena, kad šio centro padalinyje Palangoje buvo įsidarbinusi buvusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė, kuri dar būdama ministre rūpinosi patalpų centui skyrimu. Žiniasklaidai paviešinus minėtus faktus, A.Pitrėnienė pasitraukė iš pareigų minėtame profesinio mokymo centre.

Tyrimą dėl galimo sukčiavimo stambiu mastu, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba. Galimus pažeidimus šiame centre aiškinasi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba. Be to, tyrimą dėl L.Anužienės elgesio atlieka Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA