Po mėnesio Kaune įvyksiantis „Laisvės piknikas“ keičia pavadinimą | Kas vyksta Kaune

Po mėnesio Kaune įvyksiantis „Laisvės piknikas“ keičia pavadinimą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pernai gimusi „Laisvės pikniko“ idėja šiais metais išsiplečia ir jau po mėnesio, rugpjūčio 26 d., kvies visus susitikti Nemuno saloje, Kaune.

Nemokamas festivalis sujungs nevyriausybines organizacijas, muzikantus, verslą, politikus bei lietuvius visame pasaulyje bendram tikslui – idėjų Lietuvai kūrimui.

Prieš daugiau nei metus Andriaus Tapino iniciatyva surengtas „Laisvės piknikas“ sukvietė 10 000 žmonių, kurie yra neabejingi laisvės idėjai. Šiais metais laisvės idėja yra ne mažiau svarbi – laisvės kurti, siūlyti, sakyti ir įgyvendinti savo idėjas.

Renginio pavadinimas bus ilgesnis: „Laisvės piknikas. Idėjų festivalis“. Pagrindinis dėmesys šių metų renginyje bus skiriamas viešiems debatams, idėjų generavimo dirbtuvėms, klausimų-atsakymų sesijoms, kurių metu visi neabejingi Lietuvos piliečiai kartu su valstybės vadovais, ekonomistais, politikais, visuomenės veikėjais ieškos idėjų Lietuvai, kurias visi kartu galės įgyvendinti per artimiausius metus.

„Valstybė – tai aš“ yra ne vien šių metų šūkis, bet ir festivalio tikslas – kiekvienas galime prisidėti prie savo valstybės kūrimo.

Pasak Andriaus Tapino, „mums svarbu, kad nuo mažiausio iki didžiausio pajustų, kad valstybė iš tiesų yra jie. Pajustų ir imtųsi veiksmų.“

Diskusijos yra išskiriamos į penkias pagrindines temas: švietimas, sveikatos apsauga, ekonomika, užsienio politika ir tautinės mažumos, emigracija ir demografija. Tai temos, kurios yra svarbios kiekvienam Lietuvos gyventojui ir šalies ateičiai. Tam, kad sugeneruotos idėjos ir pasiūlymai neužsimirštų, jas fiksuos „Baltieji Metraštininkai“ ir po festivalio sudėlios į kiekvienam prieinamą „Metų knygą“.

Taip pat daugiau nei 10 skirtingų muzikantų lips į pagrindinę sceną, tarp kurių visiems puikiai žinomi vardai – G&G Sindikatas, BIX, Monika Linkytė bei jauni ir perspektyvūs atlikėjai. Visą dieną pikniko lankytojai galės bendrauti su keturiomis dešimtimis skirtingų nevyriausybinių organizacijų, dalyvauti jų veiklose, pramogauti ir semtis žinių. Veiklų ir užsiėmimų užteks įvairaus amžiaus ir interesų dalyviams. O sutemus lauks naktinis kinas ir besitęsianti muzikinė programa.

Kaip ir pernai, šių metų renginyje alkoholiu nebus prekiaujama ir jis nebus pageidaujamas. „Laisvės piknikas. Idėjų festivalis“ – blaivus renginys, teigiamoms emocijoms ir idėjoms kurti, kuriame, tikimės, dalyvaus aukščiausi šalies vadovai, tačiau svarbiausi būsite jūs – visi, neabejingi Lietuvos ateičiai.

Nuolat atnaujinamą programą ir informaciją apie festivalį galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA