Buvęs Kauno meras V. Šustauskas neteko prestižinių patalpų Laisvės alėjoje | Kas vyksta Kaune

Buvęs Kauno meras V. Šustauskas neteko prestižinių patalpų Laisvės alėjoje

R. Tenio nuotr.

Buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas neteko prestižinių patalpų Laisvės alėjoje, kur vykdė partijos „Kovotojų už Lietuvą sąjunga“ veiklą.

[galerija kiek=”4″]

Grąžino raktus

Savo feisbuko paskyroje jis paskelbė, kad privalo atiduoti partijos būstinės raktus Kauno miesto savivaldybei. Portalui „Kas vyksta Kaune“ su V. Šustausku susisiekus paaiškėjo, kad raktus jis grąžino šio pirmadienį rytą – 10 val.

Buvusio miesto mero Vytauto Šustausko įkurta „Kovotojų už Lietuvą sąjunga“ buvo įsikūrusi miestui priklausančiose 145 kv. m patalpose Laisvės alėjoje nr. 37 (II a.). Iki 2011 m. pabaigos V. Šustausko vadovaujama partija vadinosi „Lietuvos laisvės sąjunga“. Patalpos partijai Laisvės alėjoje suteiktos 2000 metais.

Anot Kauno miesto savivaldybės Nekilnojamo turto skyriaus vedėjo Donato Valiuko, iki šiol nuo patalpų raktų dar yra neatidavusios partijos „Tvarka ir teisingumas“ bei „Lietuvos laisvės sąjunga“ (liberalai).

Kaip žinia, anksčiau partijos, gavusios patalpas partijoms iš savivaldybės turėdavo sumokėti mokesčius už ilgalaikio nekilnojamojo turto administravimą, komunalinius mokesčius, įmokas ir rinkliavas, susijusias su turtu bei žemės nuomos mokestį, tačiau patalpų nuomos mokesčio mokėti nereikėjo.

Akcentavo patalpų reikšmę

Sekmadienį savo feisbuko profilyje V. Šustauskas rašė: „Mieli mano draugai, noriu kas įskaudino širdį viską parašyti. Atiduodam raktus nuo štabo, kur praleista 18 metų, kur iš šio štabo priimtų nutarimų vykdavo įvairios protesto akcijos – tai buvo mūsų kova, neleidžianti ramiai miegoti valdžiažmogiams, juk nei viena esanti sisteminė partija nesurengė jokio mitingo dėl žmonių skurdinimo ir tos štabo sienos buvo brangios mūsų sąjungos nariams, net jaučiuosi pavargęs, žinodamas, kad tos patalpos liks tokios, kokias mes gavome“, – užtikrino buvęs politikas. „Jūs dar išgirsite mūsų balsą, kurį perduosime kam reikės, tik vieno norėčiau, kad tie kas suvarė Lietuvą – būtų nubausti”, – teigė V. Šustauskas.


Nemokamų patalpų neteko 6 partijos

Kaip portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė pernai gruodį, nuspręsta, kad partijos Kaune nebeturės nemokamai suteiktų patalpų – savivaldybės taryba pritarė siūlymui į privatizuojamų objektų sąrašą įtraukti patalpas, kurias iki šiol panaudos teise turėjo partijos ir kai kurios nevyriausybinės organizacijos. Nemokamas patalpas Kaune turėjo 6 politinės partijos.

Anksčiau savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas teigė, kad toks sprendimas priimtas paaiškėjus, kad patalpos yra išdalintos ne tik partijoms, ne tik įvairioms nevyriausybinėms organizacijoms, bet ir neaiškios paskirties ir veikos įmonėms bei organizacijoms. „Yra ir tokių partijų, kurios jau seniai nedalyvauja politinėje veikloje, o panaudai gavusios turtą Laisvės alėjoje, dar kažkur – tokiose vietose, kurios yra žymiai patrauklesnės kitai veiklai“, – anksčiau teigė G. Petrauskas.

Jo teigimu, jeigu partijos šias patalpas būtų iš miesto nuomojusios rinkos sąlygomis, į miesto biudžetą būtų sumokėjusios apie 1 mln. eurų.

Partijoms Kaune panaudos teise buvo suteikta 650 kv. m. Įtraukus patalpas į privatizuojamų sąrašą, jos bus parduodamos aukciono būdu.

Kaip nurodo Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo įstatymas, partijoms panaudos pagrindais gali būti perduodamas laikinai neatlygintinai valdyti ir naudotis valstybės bei savivaldybių turtas.

Didžiausias pagal panaudą iš savivaldybės gautų patalpų plotas teko „Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščionims demokratams“. Ši partija naudojasi dvejomis patalpomis, esančiomis Savanorių pr. 214 (289 kv. m) ir Rasytės g. 10A (86 kv. m). Tame pačiame pastate veikė ir „Lietuvos laisvės sąjungos“ (liberalų) būstinė (47 kv. m).

„Darbo partijos“ būstinė veikė Rotušės a. 29 (99 kv. m), partijos „Tvarka ir teisingumas“ – Laisvės alėjoje 99 (57 kv. m), netoliese, Laisvės alėjoje 97 buvo „Liberalų sąjūdžio“ būstinė (30 kv. m).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA