Šalia „Romuvos“ veikiančioje stovėjimo aikštelėje – pokyčiai | Kas vyksta Kaune

Šalia „Romuvos“ veikiančioje stovėjimo aikštelėje – pokyčiai

R. Tenio nuotr.

Kauniečiai spėjo pastebėti, kad pasikeitė mokamos automobilių stovėjimo aikštelės, esančios „Romuvos“ kino centro kieme, statusas. Čia pasitinka užrašas „Rezervuota. Įvažiavimas tik su leidimais“, kaip paaiškėjo, tokie pokyčiai truks metus, spėjama, kad tuo itin neapsidžiaugs VDU studentai, kurie prie pat universiteto buvo įpratę statyti automobilius.

[galerija kiek=”4″]

Rezervavo metams

Portalas „Kas vyksta Kaune“ apie pokyčius pasiteiravo šią aikštelę valdančios įmonės VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“, kurios steigėja ir šimtaprocentinė dalininkė yra Kauno miesto savivaldybė, direktoriaus Justo Limanausko.

Jis aiškino, kad liepos 3 d. įsigaliojo vietinės rinkliavos mokėjimo, kelio ženklo „rezervuota stovėjimo vieta“ įrengimo mokamose stovėjimo vietose ir specialių leidimų išdavimo sutartis, kurios pagrindu buvo rezervuota 60 stovėjimo vietų automobilių stovėjimo aikštelėje, esančioje K. Donelaičio g. 65P. „Minėta automobilių stovėjimo aikštelė buvo rezervuota, dėl Vienybės aikštės rekonstrukcijos. Ją rezervavo bendrovė „Verslo lyderių centras“, sutartis galioja 12 mėnesių ir rezervacija yra laikina, kol vyksta Vienybės aikštės rekonstrukcijos darbai”, – atskleidė J. Limanauskas.

Taigi, aikštelė visiems miesto gyventojams ir svečiams, norintiems čia parkuoti automobilius, vėl bus pasiekiama sutarčiai pasibaigus – 2018 m. liepos pradžioje.

Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu, aikštelė yra priskirta „Žaliajai“ zonai, kurioje vienos rezervuotos automobilių stovėjimo vietos kaina yra 40 eurų per mėnesį. Vieno mėnesio rinkliavos dydis už 60 rezervuotų stovėjimo vietų atsieis 2,4 tūkst. eurų, kurie kas mėnesį papildys miesto biudžetą.

Pokyčiai Vienybės aikštėje

Kaip portalas „Kas vyksta Kaune” rašė anksčiau, K. Donelaičio g. 60 esantį vadinamą „Pramprojekto“ pastatą įsigijo koncernui SBA priklausanti įmonė „BEI Capital“, dabar ten pluša darbininkai. Verslininkai planuoja čia įrengti apie 14 tūkst. kvadratinių metrų ploto A klasės biurų kompleksą. Dėl šių darbų sutrikdytas automobilių statymas šalia „Verslo lyderių centro” pastato, tad jo reikmėms automobilius statyti išnuomota aikštelė prie „Romuvos”.

Projekto metu bus įrengtas ne tik biurų kompleksas, bet ir  500 vietų (10 proc. vietų numatyta skirti miestiečių reikmėms) požeminė aikštelė po Vienybės aikšte, kurią savo lėšomis įrengs SBA koncernas. Jis 25 metus aikštelę eksploatuos, o po to perleis miestui. Po žeme transporto stovėjimo vietas nuspręsta įrengti, siekiant išsaugoti Kaunui ir visai Lietuvai reikšmingą Vienybės aikštę nepakitusią.

Darbus planuojama baigti 2018-aisiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA