Kauno klinikinei ligoninei – auditorių abejonės dėl darbo nuotoliniu būdu, viešųjų pirkimų | Kas vyksta Kaune

Kauno klinikinei ligoninei – auditorių abejonės dėl darbo nuotoliniu būdu, viešųjų pirkimų

BNS 2017/07/24 14:30
Asociatyvi / P. Grigaliūno nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijai Kauno klinikinėje ligoninėje atlikus neplaninį auditą, kilo abejonių dėl nuotoliniu būdu dirbančių darbuotojų, taip pat dėl aplinkos tvarkymo darbų, automobilių priežiūros paslaugų pirkimų.

Kaip nurodė Sveikatos apsaugos ministerija, atlikti auditą paskatino neigiami ligoninės 2016 metų finansiniai rodikliai ir nepakankamas ligoninės vadovo dėmesys veiklos trūkumams šalinti, dalininkams informuoti.

„Dar iki audito SAM korupcijos prevencijos specialistai gavo informaciją, kad gydymo įstaigoje dirba 17 darbuotojų, vykdančių savo funkcijas nuotoliniu ar dalinai nuotoliniu būdu. Kilo pagrįsta abejonė, ar dalis atliekamų funkcijų gali būti vykdoma nuotoliniu būdu. Iki audito pradžios buvo atleisti 4 asmenys šalių susitarimu, audito metu – 1. Audito metu įvertinus šių darbuotojų darbo sutartis ir pareiginius nuostatus nustatyta, kad nuotoliniu būdu dirbančių asmenų funkcijos negali būti vykdomos nuotoliniu būdu“, – aiškina ministerija.

Taip pat nustatyta, kad dalis darbuotojų dirba skyriuose ir turėtų būti pavaldūs vedėjui, tačiau yra pavaldūs direktoriui. Tokiu būdu, pasak SAM, pažeisti įstaigos valdymo principai, esant dvigubam pavaldumui sudėtinga užtikrinti kontrolę.

Vertinant viešųjų pirkimų vykdymo skaidrumą buvo atkreiptas dėmesys, kad įstaiga pavėluotai teikia Viešųjų pirkimų tarnybai įvykdytos ar nutrauktos pirkimo sutarties ataskaitas, asmenys, atsakingi už sutarčių vykdymo kontrolę, nepasirašo PVM sąskaitų faktūrų už atliktus darbus, finansininkai neužtikrina pakankamos kontrolės, yra viešųjų pirkimų, kuriose dalyvauja ir laimi vienas pasiūlymą teikęs paslaugos tiekėjas. Tarp sukritikuotų – aplinkos tvarkymo darbų, automobilių priežiūros paslaugų pirkimai.

„2015 ir 2016 m. vykdyti viešieji pirkimai dėl aplinkos tvarkymo. Kauno klinikinė ligoninė ir UAB „Gritomas“ pasirašė paslaugų sutartį dėl aplinkos tvarkymo darbų, kur atskirų darbų įkainiai 2016 m. buvo daugiau nei dvigubai didesni nei 2015 m.“, – nurodo ministerija.

Tuo metu perkant automobilių priežiūros paslaugas iš bendrovės „Autobroliai“, anot ministerijos, pasirašytos sutarties metu suma padidinta daugiau kaip 3 kartus ir sudarė naujo itin gero automobilio kainą.

Auditas atliktas birželio 5 – liepos 7 dienomis. Jo ataskaita viešai bus paskelbta artimiausiu metu, nurodo SAM.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA