Nesėkmė: į koncertą užsienyje išvykusi kaunietė liko stovėti už durų | Kas vyksta Kaune

Nesėkmė: į koncertą užsienyje išvykusi kaunietė liko stovėti už durų

Asociatyvi / P. Grigaliūno nuotr.

Dažnu atveju planuodami savo laisvalaikį ir rinkdamiesi būdus, kaip jį praleisti, žmonės investuoja į tai tam tikrą dalį pinigų. Vienas iš populiariausių pasirinkimų – įsigyti bilietą į koncertą ar festivalį. Tačiau ką reikia žinoti perkant bilietus į renginį, kad pramoga neapkarstų ir netektų pasilikti stovėti prie bilietų kontrolės vartų sužinojus nemalonią tiesą – turimas bilietas – negaliojantis?

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė laiškas, kuriame pasakojama apie neseniai įvykusią apgavystę. Laisvalaikį ir pabuvojimą populiarios grupės koncerte, Varšuvoje, planavę kauniečiai liko it musę kandę – neteko galimybės patekti į renginio vidų ir pinigų, o ką jau kalbėti apie tai, kad be viso to dar teko atvykti, nors ir į kaimyninę, bet svečią šalį.

„Prieš kurį laiką aš ir keletas draugų keliavome į grupės „Coldplay’ koncertą Varšuvoje, o nuvykę sužinojome, kad neva be jokios aiškios priežasties mūsų bilietai buvo atšaukti“, – pasakoja kaunietė, nusipirkusi bilietą iš „antrų rankų“.

Pasak jos, žmonių, patekusių į šią nemalonią situaciją, tąkart buvo daugiau kaip 300. „Kai pasiteiravome, kas nutiko, mums nebuvo atsakyta, tik pasiūlyta išeitis –  nusipirkti naujus bilietus, nes turimi mūsiškiai, deja, nebegalioja. Žmonės į koncertą buvo atkeliavę iš įvairiausių šalių, specialiai dėl koncerto atskrido, bet nebuvo įleisti. Didelis kiekis pinigų paleistas tiesiog vėjais“, – piktinasi portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Mūsų žurnalistai susisiekė su visais įmanomais bilietų į renginius platintojais Lietuvoje. Papasakota kaunietei nutikusia istorija susidomėjo ir pakomentuoti sutiko Bilietai.lt direktorė Inga Petravičiūtė.

Kur įsigyjant bilietus į renginius tikimybė apsigauti – mažiausia?

„Rekomenduojame bilietus į renginius pirkti tik iš oficialių bilietų platintojų arba taip, kaip nurodo renginių organizatoriai. Jeigu planuojate apsilankyti renginiuose, patariame išsiaiškinti, koks oficialus platintojas parduoda renginio bilietus. Informacijos apie tai reikia ieškoti bilietų platintojų ir renginių organizatorių svetainėse internete“, pataria Bilietai.lt atstovė.

I. Petravičiūtė  pastebi, kad kai kurie mūsų šalyje veikiantys bilietų platintojai dažnai neatsakingai skatina bilietų perpardavinėjimą tam sukurdami atskiras interneto platformas, nors tokiu būdu esą ir nėra galimybės užtikrinti bilietų tikrumo. „Mes atsiribojame nuo tokio pobūdžio interneto svetainių ir bilietus platiname tik savo oficialioje svetainėje internete bei bilietų pardavimo kasose“, – teigia ji.

Kaip atskirti įtartinus bilietų pardavėjus?

Bilietai.lt direktorė sako, kad perkant bilietus ne iš oficialaus platintojo, rizika būti apgautam išlieka itin didelė. „Dažnai bilietų kopijos būna perparduodamos net keletą kartų. Tokiu atveju, gresia tikimybė apgaulę pastebėti paskutinę akimirką – bilietų kontrolės metu. Apmaudu, kai prie įėjimo į renginį paaiškėja, kad bilietas yra padirbtas. Tokiu atveju, žiūrovas, kaip toje patarlėje yra priverstas mokėti du kartus“, – paaiškina I. Petravičiūtė.

Pasak jos, dar apmaudžiau, jeigu visi bilietai į renginį būna jau parduoti – tada nelieka jokios galimybės pamatyti ilgai laukto koncerto ar spektaklio. „Ne paslaptis, jog dažnai tenka stebėti atvejus, kai bilietai parduodami už mažesnę kainą socialiniuose tinkluose, skelbimuose, kai pirkėjas teigia neva pasikeitė planai ir vykti į renginį negalės, todėl ieškoma naujų pirkėjų“, – daugeliui pažįstamą situaciją aptaria Bilietai.lt atstovė.

Deja, pasak I. Petravičiūtės, patekus į panašią padėtį atsiduriama aklavietėje. „Patikrinti, ar bilietas galiojantis, nėra galimybės, todėl, pasikartosiu, geriausia įsigyti bilietus į renginius tik iš oficialių platintojų arba taip, kaip nurodo renginio organizatoriai“, – antrina bilietų platintojo Lietuvoje atstovė.

Klausiame skaitytojų, o jums ar teko susidurti su apgaule perkant bilietus į renginį? Papasakokite savo istoriją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA