Tarp skaitytojų užvirė diskusijų audra: kieno pavardė gražiausia? | Kas vyksta Kaune

Tarp skaitytojų užvirė diskusijų audra: kieno pavardė gražiausia?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusį savaitgalį portale „Kas vyksta Kaune“ pasirodęs straipsnis apie garsią pavardę neliko nepastebėtas. Tarp skaitytojų įsiplieskė daug dėmesio sulaukusi diskusija apie pavardes, po kurios galima daryti išvadą, jog minėto straipsnio herojė Asta Kaunaitė – ne vienintelė galinti didžiuotis išskirtine pavarde. Tokių įsimintinų, kaip paaiškėjo, yra ir daugiau.

„Buon Giorno taverna“ Kaune vadovė Asta Kaunaitė beveik prieš savaitę portale publikuotame interviu neslėpė, jog didžiuojasi savo pavarde, kurią jai suteikė tėtis Gediminas Kaunas iš Kauno, tąkart šypsodamasi sakė kaunietė. Tačiau neeilinės pavardės savininkė Asta šmaikštavusi, jog, jei galėtų, suteiktų pavardę net savo vaikams, atrodo, turėtų sunerimti, nes įdomių pavardžių apstu – tikino skaitytojai. Komentaruose po straipsniu jų pasipylė lyg iš gausybės rago.

Pirmiausia, žinoma, į diskusiją socialiniame tinkle „Facebook“ įsitraukė kone bendrapavardžiai. Joana Kaunienė sakė, jog savo pavarde šeimoje taip pat didžiuojasi ir gyvena Kaune. Bičiuliai pažymėjo ir kitus pažįstamus asmenis tarp kurių: Renata Kaunaitė, Svajūnas Kaunas, Matas Kaunietis, Danutė Kaunienė, Lina Kaunaitė, Mantas Kaunas, Jorūnė Kaunaitė, Aivaras Kaunietis, Justinas Kaunas, Egidijus Kaunas, Daiva Kaunaitė, Arnas Kaunas, Laima Kaunaitė, Regimantas Kaunietis, Giedrė Kaunaitė.

Komentaruose atsiliepė ir Robertas Kaunas, Audronė Kaunienė, Edvinas Kaunas, Viktorija Kaunietytė, Adelė Liepa Kaunaitė, Dovilė Kauneckytė, Berta Kaunaitė, Karolina Kaunaitė, Laura Kaunienė, Eiminta Kaunietienė.

O Indrė Kaunienė komentaruose sumanė įterpti šmaikštų juoką apie Kauno pavardę: „Jūsų pavardė, pone? – Kaunas. – Ne, neklausiau iš kokio jūs miesto. Klausiau, kokia jūsų pavardė“, – juokavo diskusijos dalyvė.

Kai kurie portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai sakė, jog Kauno ir kitų panašios pavardžių šaknies žmonių gyvena ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, Telšiuose, Gargžduose, Šakiuose, Kretingoje bei kituose Lietuvos miestuose bei miesteliuose.

Netrūko ir tokių, kurie sakė, kad jų pavardės taip pat įdomios. Pavyzdžiui, Palaima, Karalienė, Alelsinavičius, Meilutytė, Pazareckaitė, Paulius, Kamisaraitienė, Kupiškis, Ponelytė, Šlenfuktas, Uptas, Meškytė, Lydeka ir daugelis kitų.

O jūs ar buvote įtrauktas į šią daug dėmesio sulaukusią diskusijją? Kokių įsimintinų pavardžių dar žinote?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA