Kaunietis užfiksavo, kaip atrodė prie Kauno marių rasta kaukolė | Kas vyksta Kaune

Kaunietis užfiksavo, kaip atrodė prie Kauno marių rasta kaukolė

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pranešė apie sujudimą prie Kauno marių – ten atvykę policijos pareigūnai smėlio krūvoje rado kaukolę. Vėliau, po kelių valandų, kitas skaitytojas atsiuntė radinio nuotrauką.

Nors ketvirtadienio vakarą Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai neskubėjo patvirtinti spėjimo, kad rastoji kaukolė – žmogaus, penktadienio rytą ši hipotezė buvo patvirtinta.

Skaitytojų nuotr.

Radinys perduotas tyrėjams, kurie aiškinsis, kiek rastiesiems kaulams metų – spėjama, kad jie galėjo išsilaikyti apie šimtmetį.

Tiesa, nereikėtų labai stebėtis tokiais radiniais Kauno marių pakrantėse – 1955 m. pastačius Kauno Algirdo Brazausko hidroelektrinę, užtvenktas vanduo palaidojo per 40 gyvenviečių. Tarp jų – Rumšiškių miestelis, kuriame buvo sena bažnyčia ir varpinė, kapinaitės. Logiška, kad ne visus palaikus buvo galima perkelti – dais jų buvo palaidoti po vandeniu.

Ruošiant būsimųjų marių dugną buvo iškirsti slėnyje augę miškai, sodai, žemėmis užversti sodybų šuliniai, iškeltos kaimų kapinaitės. Birštonas ir Darsūniškis liko neužlieti dėl to, kad buvo įrengti pylimai, sausinimo kanalai, vandens perpumpavimo stotys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA