Šilainių aktyvistas piktinasi vis atidedamais šaligatvių tvarkymo darbais | Kas vyksta Kaune

Šilainių aktyvistas piktinasi vis atidedamais šaligatvių tvarkymo darbais

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojo Ramūno nuotr.

Kaunietis Ramūnas atkreipia dėmesį į netvarkingų šaligatvių Šilainiuose problemą. Vyras pasakoja, kad ilgai netvarkomi Šilainių takai, nors vyras apie tai informavo atsakingas institucijas, tačiau rezultato kol kas nėra.

[galerija kiek=”8″]

Netvarkingi šaligatviai Baltų prospekte

Kaunietis rašo, kad probleminės vietos Šilainiuose yra Baltų prospekte: Baltų pr. 31 – 33, Baltų pr. 51, 105, 113, 121 ir 123.

Ramūnas pateikė susirašinėjimo su kauniečių aptarnavimo centru „Mano Kaunas” laiškus, kuriuose matyti, kad problema UAB „Kauno švara” žinoma ir turėjo būti sutvarkyta iki birželio 30 d. Darbai iki minėtos datos neatlikti, tad vyras pakartotinai pasidomėjo situacija, iš įmonės „Kauno švara” sulaukta atsakymo, kad darbai tikrai bus atlikti vėliausiai iki rugsėjo 10 d.

Ramūnas rašo: „Miesto tvarkymo skyrius įsipareigojo problemines vietas sutvarkyti dar 2016 m. lapkričio gale, tačiau, kaip teigia, dėl nepalankių oro sąlygų, darbų pradžia nukelta į 2017 m. pavasarį. Tačiau atėjus ir pavasariui, ir įsibėgėjus vasarai kaip darbai nepradėti, taip nepradėti, o ir atsakymų į užklausas nebesulaukiu. Ar tokie miesto valdininkų veiksmai jau tapo norma europinio lygio miesto valdiškoje kontoroje, išlaikomoje iš mokesčių mokėtojų pinigų?”, – klausia kaunietis Ramūnas.

Sutvarkys iki rudens

Portalas „Kas vyksta Kaune” apie problemą pasiteiravo Kauno miesto savivaldybės ir įmonės „Kauno švara”.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, kad situacija žinoma ir kauniečio minėtos vietos bus sutvarkytos iki rudens. „Minėti Baltų prospekto šaligatviai tikrai bus sutvarkyti iki rugsėjo mėnesio. Beje, mieste kasdien pluša daugiau nei 20 brigadų, darbai vyksta visose seniūnijose, tačiau darbų mes turime susiplanavę dar kelis metus į priekį, to priežastis – keletą dešimtmečių neūkiškai tvarkyta miesto infrastruktūra. Kaip ir daugelis šaligatvių ar gatvių, paskutinį kartą remontą matė kuomet dabartiniai studentai ėjo į pirmą klasę”, – teigė A. Pakalniškis.

UAB „Kauno švara“ marketingo specialistė Giedrė Janavičienė informavo, kad minėtų Baltų prospekto šaligatvių remonto darbai suplanuoti, jiems pasiruošta. „Planuojama darbų užbaigimo data – iki rugsėjo 10 dienos. Esant galimybei darbai bus užbaigti anksčiau. Tokia situacija susidarė, dėl neplanuotai atsiradusiu avarinių miesto tvarkymo darbų (tokių kaip avarinės duobės ir pan.). Dėl laiko sugaišto reaguojant ir atliekant probleminius – avarinius darbus ir įvyko pasikeitimų anksčiau suplanuotų darbų sąraše. Labai tikimės gyventojų supratingumo”, – sakė G. Janavičienė.

Prašo pranešti

Kauno miesto savivaldybės atstovas dėkojo kauniečiams, kurie pamatę avarines duobes, įgriuvas, atvirus šulinius, netvarkingus šaligatvius ir kitas pavojingas sveikatai vietas – nedelsiant informuoja atsakingus asmenis, tą daryti jis ragino ir kitus pilietiškus gyventojus.

Apie problemines gatves galima pranešti miesto avarinės tarnybos dispečerinei nemokamu telefonu 8 800 00111 arba miesto tvarkdariams el. paštu: miesto.dispecerine@svara.lt.

Visi skambučiai registruojami ir nukreipiami atsakingoms tarnyboms, dispečerinė dirba ištisą parą, 7 dienas per savaitę.

Darbai vyksta ir kitose gatvėse

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A. Pakalniškis sakė, kad šaligatviai šiuo metu tvarkomi ir kitose miesto vietose: Miško, Zanavykų, Kapsų gatvėse, A. Smetonos alėjoje.

Netrukus darbai prasidės Pramonės prospekte, kad gyventojams būtų patogu atnaujinama visa Vytauto prospekto šaligatvių zona. Nauji šaligatviai taip pat bus įrengti Prancūzų ir Verkių gatvėse, Aukštuosiuose Šančiuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA