Į Kauno miesto savivaldybės biudžetą surinkta penktadaliu daugiau pajamų nei planuota | Kas vyksta Kaune

Į Kauno miesto savivaldybės biudžetą surinkta penktadaliu daugiau pajamų nei planuota

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad Kauno miesto savivaldybės biudžeto surinkimo planas 2017 m. I pusmetį ne tik įvykdytas, bet ir 17,8 proc. viršytas. Į Kauno miesto savivaldybės biudžetą surinkta 101 255,3 tūkst. eurų pajamų, t. y. gauta 15 291 tūkst. eurų daugiau nei planuota. Taip pat viršytas Gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) surinkimo planas: GPM pajamų gauta 70 671,4 tūkst. eurų – 5 217 tūkst. eurų (8,0 proc.) daugiau nei buvo planuota.

„Biudžeto plano įvykdymui didelę įtaką turi GPM surinkimas, nes jis sudaro didžiąją dalį pajamų. Kadangi šių metų pirmąjį pusmetį viršyti ne tik Gyventojų pajamų, bet ir turto bei kitų mokesčių surinkimo planai, biudžeto surinkimas įvykdytas daugiau nei šimtų procentu,“ – sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, jog svarbūs veiksniai, lemiantys GPM pajamų augimą, yra darbo užmokesčio ir gyventojų užimtumo pokyčiai. „2017 m. I ketv., palyginti su 2016 m. I ketv., vidutinis darbo užmokestis didėjo visoje Kauno AVMI aptarnaujamose apskrityse: Kauno — 3,9 proc., Alytaus — 3,0 proc., Marijampolės – 2,4 proc.“.

Į Kauno apskrities savivaldybių biudžetus šiais metais surinkta 167 036,5 tūkst. eurų mokesčių ir kitų įmokų, pajamų surinkimo planas įvykdytas 113,7 proc., t. y. gauta 20 135 tūkst. eurų daugiau nei planuota ir 16 397 eurų arba 10,9 proc. daugiau nei 2016 m. I pusmetį.

J. Stankienės teigimu, labiausiai prie gero mokesčių surinkimo prisideda tinkamas ir savalaikis mokesčių mokėjimas, todėl administruojant mokesčius itin svarbus bendradarbiavimas ne tik su mokesčių mokėtojais, bet su vietos savivaldybe.

„Kauno AVMI ir Kauno miesto savivaldybė yra pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį, nuolat keičiamasi mokestinėmis aktualijomis, informacija, kaip mokesčių mokėtojams sekasi mokėti mokesčius,“ – sako J. Stankienė.

Kauno AVMI aktyviai bendradarbiauja su visomis Kauno, Marijampolės ir Alytaus apskričių savivaldybėmis. Reguliarių vadovų susitikimų metu savivaldybės atstovams pristatomi biudžeto surinkimo įvykdymo rezultatai, svarbiausi mokesčių administratoriaus uždaviniai. Savivaldybės vadovai aktyviai prisideda prie socialinės reklamos, mokesčių mokėtojų sąmoningumo ugdymo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA