Kaune – filmo apie kultinę grupę nemokamas seansas | Kas vyksta Kaune

Kaune – filmo apie kultinę grupę nemokamas seansas

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

„Kino pavasario“ žiūrovų geriausiai įvertintus filmus nemokamai rodantis edukacinis projektas „Kino karavanas“ atvyksta į Kauną.

Rugpjūčio 3 d., 22 val., prie Kauno pilies bus galima išvysti energingą kelio filmą–koncertą „The Rolling Stones“ turas po Lotynų Ameriką“.

Turbūt pasaulyje liko mažai valstybių, kuriose nebūtų koncertavę „The Rolling Stones“. Iki praėjusių metų pavasario Kuba buvo viena jų. „The Rolling Stones“ turas po Lotynų Ameriką“ – tai neįprastas kelio filmas apie rokenrolą ir grupės turą po Lotynų Ameriką. Viską turi vainikuoti istorinis koncertas Havanoje – Kubos mastais tai beprecedentis įvykis. Filme supažindinama su šios grupės fanais nuo Santjago iki Buenos Airių. Jiems rokenrolas – tarsi religija.

„Tai ne tik filmas-koncertas. Jame labai svarbi ir politinė žinutė: rokenrolas Lotynų Amerikos žmonėms buvo lyg protestas prieš sistemą, kaip kadaise mums „Antis“, – filmą komentuoja „Kino pavasario“ meno vadovė Santa Lingevičiūtė.

Pasak projekto organizatoriaus Algirdo Ramaškos, vienas iš pagrindinių „Kino karavano“ tikslų – kuo daugiau Lietuvos žiūrovų supažindinti su geru europietišku kinu. „Geras kinas sklinda po šalį. Važiuojame rodyti filmų ten, kur žinome, kad mūsų laukia labiausiai“, – 2017 m. projekto turu džiaugėsi A. Ramaška.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA