Taksi paradoksas: važiuoji ten pat – moki skirtingai | Kas vyksta Kaune

Taksi paradoksas: važiuoji ten pat – moki skirtingai

delfi.lt 2017/07/21 19:24
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno oro uostui tapus pagrindiniu šalies oro uostu, kone trigubai padaugėjo keleivių, kuriems vienu ar kitu būdu reikia arba pasiekti oro uostą, arba grįžti iš jo. Keleiviams suteikiama tikrai daug pasirinkimų, kaip jie nori keliauti: autobusais, taksi, išnuomotais automobiliais, naudotis pavežėjimo paslauga ir panašiai. Tačiau daugiausiai klausimų kylą dėl taksi kainų.

Viešoje erdvėje žmonės labai dažnai skundžiasi didelėmis taksi paslaugų kainomis. Paradoksalu, tačiau šiuo atveju nutinka taip, kad skirtingiems žmonėms važiuojant tuo pačiu maršrutu taksi kainos skiriasi labai daug.

[galerija kiek=”4″]

12 ar 50?

Kauno oro uoste kalbinti besiburiuojantys taksi vairuotojai tvirtino, kad kainos praktiškai nepasikeitė. Kokios buvo iki uždarant Vilniaus oro uostą, tokios liko ir dabar. Na, nebent nedaug padidėjo. Kelionė iš oro uosto iki Kauno kainuoja nuo 12 iki 20 eurų.

„Kelionė nuo Kauno oro uosto Karmėlavoje iki Kauno kainuoja nuo 12 iki 20 eurų, priklausomai į kurią miesto dalį keliaujama: ar tai centras, ar Šilainiai, ar Panemunė, ar Aleksotas ir pan.“ – tvirtino keli taksi vairuotojai.

Tačiau aktorius Arūnas Sakalauskas socialinio tinklo paskyroje nurodė, kad jam už šią paslaugą teko sumokėti net 50 eurų: „Kauno oro uostas. Taksi iki Kauno 50 €”.

Taksi vairuotojai teigė, kad čia visiška nesąmonė, kad tokių kainų tikrai nėra.

„Na, nebent koks nors nevykėlis bandė pasipelnyti“, – replikavo vienas iš tądien dirbusių taksistų.

„Tokių kainų, kurias įvardijo nuskriaustieji, nėra. Be to, kur čia pasiginčysi. Ateina, paklausia, už kiek iki ten ir ten nuveši ir viskas. Netiko kaina, eina prie kito. Dabar jiems pasirinkimas didelis, anksčiau mūsų čia iš viso dirbdavo keturiolika ekipažų, o dabar tik pažiūrėk kiek (rodo į nusidriekusią taksi automobilių eilę) ir čia tik dalis. Tai nelabai ir pasišakosi“, – kalbėjo jau nuo seno prie Kauno oro uosto dirbantis taksistas, kuris taip pat panoro likti nežinomas.

Pasak jo, visi dabar derybininkai: „šiaip tai čia taksometrai jau nelabai ir begalioja, nes visi nori susitarti, už kiek nuveši. Jeigu sutarei, kad nuveši už 12 eurų, tai nesvarbu, ką rodys taksometras, keleivis daugiau nemokės ir tiek.“

Kainos užsieniečiams

Žinoma, šiek tiek kitokia situacija su užsieniečiais, kurie nesidera, sėda ir važiuoja. Kiek taksometras rodo, tiek ir moka.

„Su jais paprasčiau, bet ir čia ne aukso kasyklos. Visoje Europoje gi euras, kainos labai panašios, tai ir užsieniečiai daugmaž žino kainas. O jos gi nėra paslaptis“, – toliau atviravo pašnekovas.

Tačiau delfi.lt kalbintas Vilniuje dirbantis Belgijos pilietis, iš Vilniaus į Kauno oro uostą atvykęs už 55 eurus, pasakojo, kad iš pradžių taksistas norėjo 70 eurų. Tačiau keleivio kolega lietuvis su taksistu pakalbėjo ir kaina pasikeitė.

Tačiau pašnekovas čia nemato nieko neįprasto. Jam dėl darbo tenka daug keliauti ir jis tikina, kad tokia situacija susiklosčiusi daug kur. Užsienio piliečiai, kurie nežino realių kainų ir arčiausių kelių, už keliones taksi paprastai sumoka daugiau.

Štai Vokietijos pilietis iš Vilniaus iki Kauno oro uosto taksi atvyko už 80 eurų.

Kalbėdami apie kelionę į Vilnių vietiniai taksistai sako, kad kaina turėtų būti apie 60-70 eurų: „50 eurų čia išvis praktiškai dykai, nes va, pažiūrėkite, didelė įmonė už kiek veža (ir parodo į iškabą, kurioje nurodyta kelionės kaina iki Vilniaus – 80 eurų)“.

Sutikta prancūzaitė, darbo reikalais viešėjusi Kaune, sakė, kad iš Kauno iki Kauno oro uosto atvažiavo už 20 eurų.

Dar du prancūzai, teigė, kad iš Kauno, iš R. Kalantos g., Petrašiūnų mikrorajone, iki Kauno oro uosto atvažiavo už 18 eurų.

Be abejo, gaila, kad maždaug valandą laiko praleidus Kauno oro uoste, taksi automobiliais neatvažiavo nei vieno lietuvio, nors keleivių srautai tikrai nemaži. Lietuviai daugiau naudojasi alternatyviais keliavimo būdais.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA