Aukštas pareigas užimantis kariškis sulaukė bausmės | Kas vyksta Kaune

Aukštas pareigas užimantis kariškis sulaukė bausmės

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas neblaiviam automobilį vairavusiam Lietuvos kariuomenės Ryšių skyriaus viršininkui V. B. uždraudė pusantrų metų vairuoti transporto priemones bei konfiskavo jo automobilį.

Bylos duomenimis, 44 metų V. B. prieš mažiau nei mėnesį Kaune, Brastos gatvėje, vairavo automobilį būdamas neblaivus. Jam nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, kas nuo 2017 m. sausio 1 d. užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Kariškiui buvo nustatytas 2,49 promilės girtumas.

V. B. nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleistas pagal laidavimą, nes įstatymas numato, kad jei asmuo pirmą kartą padarė nusikaltimą, kaltę pripažino, gailisi, iš dalies ar visiškai atlygino žalą, gali teismo prašyti taikyti šią įstatymo normą.

,,Kaltinamasis padarė vieną nesunkų nusikaltimą, nusikalto pirmą kartą, visiškai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, teigė padaręs išvadas dėl netinkamo elgesio”, – atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą motyvus vardijo teisėja Larisa Tamulionienė.

Laiduoti už sūnų prašiusi V. B. motina teigė, kad judviejų santykiai yra geri, ji juo pasitiki ir daugiau, anot jos, sūnus neatsakingai nesielgs.

Teismas nustatė vienerių metų laidavimo terminą.

Kaltinamasis buvo įspėtas, kad jei jis per šį laikotarpį padarys naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, ar tyčinį nusikaltimą teismas gali panaikinti šį sprendimą ir patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA