Ministrės patarėjas prabilo apie R. Karbauskio ir G. Kildišienės susitikimo užkulisius | Kas vyksta Kaune

Ministrės patarėjas prabilo apie R. Karbauskio ir G. Kildišienės susitikimo užkulisius

delfi.lt 2017/07/20 12:09
DELFI nuotr.

Kultūros ministrės patarėjas Linas Kontrimas po savaitės pateikė savo versiją, ką veikė viešųjų ryšių bendrovėje tuo metu, kai ten vyko buvusios Seimo narės Gretos Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio susitikimas. Jis taip pat patikino į viešųjų ryšių bendrovių, kurių akcininkas yra, vadybą nesikišąs.

L. Kontrimas patvirtino, kad turi dviejų juridinių asmenų akcijų „Aš esu tos bendrovės akcininkas, kurią jūs buvote paminėjusi – dalies akcininkas UAB „PIAR“ („PR Service/Edelman Affiliate“), ir yra mažoji bendrija „Monetarius“, kur irgi esu dalininkas, ir visi šitie interesai yra deklaruoti ir prieinami“, – sakė jis.

Jis patikino, kad tol, kol buvo bendrovės vadovas, ryšių ar bendradarbiavimo su „Agrokoncernu“ ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga nebuvo.

„Dabar reikia klausti jau bendrovės vadovės. Pagal įstatymus akcininkas negali lįsti į taktinius reikalus. Tai aš esu deklaravęs savo viešųjų privačiųjų interesų deklaracijoje. Tai įstatymai draudžia. Įmonės vadyba yra visiškai kitoje lentynoje, ir tai – savaime suprantama“, – kalbėjo L. Kontrimas.

Jis teigė dabar su R. Karbauskiu yra susijęs tik tiek, kiek jis yra Seimo Kultūros komiteto pirmininkas, o jis yra kultūros ministrės patarėjas.

Pateikė savo įvykių versiją

Jis taip pat papasakojo savo versiją apie tai, ką veikė ketvirtadienį viešųjų ryšių bendrovėje „PR Service / Edelman Affiliate“ , kur vyko buvusios Seimo narės Gretos Kildišienės, kelių viešųjų ryšių ekspertų ir teisininkės Liudvikos Meškauskaitės ir Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio susitikimas.

Kultūros ministrės patarėjas teigė laisvu nuo darbo laiku atvažiavęs į įmonę, kuriai vadovauja jo žmona. Jo teigimu, jis į įmonę atvyko ketvirtadienį „po keturių“. Jis neatsakė į klausimą, ar ketvirtadienį matėsi su R. Karbauskiu.

„Šiuo atveju aš kalbu, kaip žmogus, tai šiuo atveju ponia Jūratė (BNS žurnalistė Jūratė Damulytė), kurią aš pažįstu dar nuo jos studijų laikų, ir ji pas mane praktiką atliko, aš manau, kad ji išmoko reporterystės amato puikiai, bet padarė irgi keletą keistų žingsnių“, – kalbėjo L. Kontrimas.

Pasak jo, žurnalistė matė, kad jis atvažiavo į bendrovės kiemą renginiui, kuriuo ji domėjosi, jau vykstant.

„Aš jai pamojavau, mes su sūnumi įėjome į vidų ir mano reikalas toje įmonėje buvo labai trumpas. Tačiau jau einant lauk, mano vaikas atidarė duris ir nebegalėjo išeiti, nes tuo metu į kabinetą įėjo trys žurnalistai, ir tik todėl, kad aš pažinau juos, nes ir Jūratę pažinojau, ir fotografą Irmantą Gelūną, aš nieko kito nepasakiau – tik priminiau jiems, kad tai yra privati erdvė, ir kad prašome užeiti arba čia, arba už durų palaukti kol kažkas išeis, nes aš negaliu už bendrovės patalpose vykstančius dalykus kalbėti“, – sakė L. Kontrimas.

Tolesnius įvykius jis apibūdino, kad vyko žurnalistų „domėjimasis politikų ir su tuo susijusia veikla“.

„Yra labai svarbu, kad trys žurnalistai be leidimo įėjo į privačią erdvę, kurioje vyko kokie tais renginiai, kuriais jūs domėjotės, tačiau aš tuo atveju ėjau lauk ir mano vaikas nebegalėjo išeiti, todėl, kad jis išsigando. Jis dar kelias dienas klausė, kas čia vyksta, ar mus suims. Toks elgesys nėra gerai“, – sakė L. Kontrimas.

Žurnalistė įvykius matė kitaip

BNS žurnalistė J. Damulytė teigė, jog įvykyje buvę žurnalistai iš anksto turėjo informacijos, kas turėtų dalyvauti tame susitikime.

„Mes tikrai žinojome, kad ten turėtų dalyvauti ir R. Karbauskis, ir G. Kildišienė, ir L. Kontrimas ir ponia Meškauskaitė. Dėl to ir atvykome, norėdami suprasti, kas vyksta, kokio čia pobūdžio susitikimas, formatas, taip pat turėjome duomenų, kad tas susitikimas, kuris yra neskelbiamas, neviešas, kaip ir slaptas“, – pasakojo J. Damulytė.

Ji patikino, kad žurnalistai nesiveržė į patalpas. „Mes atvykome, paskambinome į duris, jas atidarė projektų vadovė Ieva Girčytė, mes jos paprašėme, kad būtų galima pasikalbinti poną Kontrimą. Ji pasakė, kad tuoj pasiklaus, ir uždarė duris. Mes laukėme nežinau, kiek laiko – bet praėjo ir penkios, ir dešimt minučių, niekas mums toliau nieko nesakė, niekas nebendravo, durų neatidarė, mes dar kartą į jas paskambinome“, – kalbėjo J. Damulytė.

Pasak žurnalistės, duris atidarė paauglys, kuris tuoj pat nuo jų nubėgo. „Mes užėjome į patalpas, ten mus pasitiko ta pati Ieva ir Linas Kontrimas, prisistatėme. L. Kontrimo pirma pastaba tikrai buvo, kad čia yra privačios patalpos, į ką mes atkreipėme dėmesį, kad jis darbo metu, kultūros ministrės patarėjas, ir mes norėtume užduoti jam keletą klausimų“, – pasakojo J. Damulytė.

Pasak žurnalistės, L. Kontrimas tam neprieštaravo, ir pakvietė užeiti į gretimas patalpas. „Toliau jau vystėsi tokia keista situacija, kai mes, žinodami, kad tas susitikimas yra neviešas, turėjome įtarimą, kad mus bando galbūt atriboti nuo matymo, kas ten dalyvauja, kas įeina, ir kas išeina, ir aš perklausiau, ar L. Kontrimas, kviesdamas mus į atskirą kabinetą kalbėtis, ar jis gali užtikrinti, kad tie žmonės – G. Kildišienė ar R. Karbauskis jie tuo metu nepasišalins mums nematant, nes mums reikia juos kalbinti“, – sakė J. Damulytė.

Pasak žurnalistės, jie išgirdo, kad jiems dėl nieko nereikės sukti galvos. „Mes tuo patikėjome, užėjome į kabinetą, ir tada prasidėjo keista drama su durų užrėmimu. Tas yra fiksuota ir vaizdo medžiagoje. Jis atsistojo taip, kad durys buvo uždarytos ir užstojo jas kūnu. Mes paprašėme, kad jis atidarytų duris. Jis atsisakė, iš karto to nepadarė“, – pasakojo J. Damulytė.

Žurnalistė teigė, dar kartą pakartojusi prašymą išleisti iš kabineto, bet vėl į prašymą neatsižvelgta.

„Teko jėga stumti durų rankeną, kad galėtume atsidaryti duris. Ir tuo metu pamačiau, kad tos durys dar be to užremtos jo koja. Tas užtruko labai neilgai. Nes aš įvardinau L. Kontrimui, kad jis bando suvaržyti trijų asmenų laisvę, ir tai yra neteisėtas veiksmas, ir mes galime kreiptis į policiją“, – sakė J. Damulytė.

Pasak žurnalistės, netrukus po šito įspėjimo, jis tas duris atidarė, ir neatsakęs į klausimus, jis pasišalino.

Ministrė pavaldinio elgesio nekomentavo

Kultūros ministrė Liana Ruokytė – Jonsson nevertino savo patarėjo Lino Kontrimo elgesio, trukdant žurnalistams atlikti savo darbą, nes esą neturi apie tai žinių.

„Ministrė neturi jokių žinių apie kurio nors savo patarėjo nederamą elgesį su žurnalistais ar kitais asmenimis, todėl į šį jūsų klausimą negali atsakyti. Taip, ministrei yra žinoma, kad vakar L. Kontrimas su sūnumi po darbo lankėsi savo žmonos įmonės biure“, – tokį komentarą praėjusį penktadienį DELFI perdavė ministrės atstovas spaudai Viktoras Bachmetjevas.

Teigė kalbėjęs apie galimą partnerystę

Penktadienį DELFI redakcijoje viešėjęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis paaiškino, kad jo partija ieško viešųjų ryšių specialistų, kurie padėtų geriau komunikuoti partijos veiklą.

Be to esą kalbėta apie skleidžiamus gandus, kad jis prisidėjo prie G. Kildišienės knygos „Atvirai“ leidimo, tačiau galiausiai esą nuspręsta atlikti socialinį eksperimentą – susitikimo dalyviai neva tiesiog sėdėjo ir analizavo, kaip žurnalistai dirba, o galiausiai nutarė istoriją užbaigti ir išeiti iš patalpų.

Pirmadienį R. Karbauskis pranešė, kad G. Kildišienė palieka partiją. Partijos pirmininko nuomone, G. Kildišienės pasitraukimas iš partijos sustabdys spekuliacijas, kad jos knygos „Atvirai“ išleidimas yra susijęs su politiniais siekiais.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA