Vilniaus gatvėje triukšmingai atšvęstos įkurtuvės | Kas vyksta Kaune

Vilniaus gatvėje triukšmingai atšvęstos įkurtuvės

Organizatorių nuotr.

Vis daugiau kauniečių atranda tarpukario Kauno lobynus ir savo veikla nori bent iš dalies atkurti tai, ką tuomet praradome – klestinčio Kauno jausmą. Būtent toks įspūdis apima įžengus pro naujai duris atvėrusio „Lithuanian Pub Entry“ duris.

[galerija kiek=”8″]

Gaivina tarpukario Kauno tradicijas

Pagrindinė pirmojo lietuviško pub’o idėja yra prisiminti ir puoselėti to laikmečio tradicijas, propaguoti Laikinosios sostinės kultūrą ir pasiekimus bei kurti prasmingo bendravimo vietą. Tad neatsitiktinai ir atidarymo dieną susirinkę svečiai ne tik maloniai bendravo, vaišinosi, bet ir klausėsi VDU dėstytojo Dr. Lino Venclausko laisvo formato paskaitos apie tarpukario Kauną, čia gyvenusius žmones, miesto atmosferą, svarbiausius to laikotarpio architektūros simbolius.

„Kauno pakilimo istorija buvo nutraukta pačiame pike – kuomet prasidėjo karas, Kaunas jau buvo tapęs tarptautiniu miestu, kuriame virte virė gyvenimas. Kaunas buvo aktyvus valstybės politikos, ekonomikos, verslo centras, kuriame žmonės gyveno pagal europines tendencijas, sekė Londono, Paryžiaus, Vienos madas, taip pat ir maitinimo srityje. Laikinojoje sostinėje veikė daugybė restoranų, kuriuose buvo siūlomi Europos sostinėse populiarūs patiekalai, užtat ir į savąjį meniu tikrai neketiname įtraukti lietuviškos kaimo virtuvės tradicijų, o siūlysime labiau kosmopolitiškiems miestiečiams priimtinus ir mėgiamus patiekalus“, – sako pub’o įkūrėjas kaunietis Nerijus Paškevičius.

Viskas prasidėjo nuo biliardo klubo

„Lithuanian Pub Entry“ – tai jau antroji N. Paškevičiaus drauge su žmona Vaiva ir broliu Mindaugu kuriama laisvalaikio vieta Kaune. Viskas prasidėjo prieš 14 metų, kuomet baigęs profesionalo karjerą net penkis kartus Lietuvos pulo čempionas Kaune Kęstučio gatvėje įkūrė biliardo klubą „Entry“. Vieta ne tik tarp žaidėjų, bet ir tarp eilinių miestiečių ėmė garsėti ne tik pulo turnyrais, bet ir, kaip pasakė vienas užsienietis – kiek per gera biliardo klubui virtuve.

Didžioji klubą išgarsinusios virtuvės sėkmės paslaptis – 10 metų patirtį turinčios maisto technologės Vaivos Paškevičienės gebėjimai ir atkaklumas preciziškai išgryninti kiekvieno patiekalo skonį bei išlaikyti aukštą kokybės lygį kiekvieną kartą. Visi čia kuriamų patiekalų receptai gimsta tik po kruopštaus ir ilgai trunkančio degustavimo, ingredientų ir proporcijų derinimo, jų atrankos proceso.

„Neslėpsiu, kad mūsų meniu yra sudarytas iš „Entry“ labiausiai pasiteisinusių ir populiariausių patiekalų receptų. Tarkime, tokių vištienos sparnelių kaip pas mus – nerasite niekur kitur“, – šypsosi N. Paškevičius. Vyro teigimu, žmonėms patikusių, gerai įvertintų patiekalų jie turi sukaupę dar kokiems trims meniu į priekį.

Patiekalai – tik po kruopštaus pasiruošimo

Kiekvieną kartą prieš paleidžiant meniu viskas yra išbandoma ir išragaujama daugybę kartų. Prieš pasiūlant svečiams naujojo pub’o meniu, patiekalus šios virtuvės komanda pradėjo gaminti ir testuoti likus daugiau nei pusantro mėnesio iki atidarymo. „Nepagarba klientui pradėti siūlyti maistą, kol vyksta gamybos procesas – derinami komponentai, proporcijos, mokoma komanda, juk norimam skoniui išgauti gali būti svarbi kiekviena smulkmena. Juk ne veltui sakoma, kad antros progos padaryti geram pirmajam įspūdžiui nebūna“, – įsitikinęs N. Paškevičius.

Iš to, kaip noriai ir gausiai atidarymo vakarą svečiai užsakinėjo patiekalus, galima buvo spėti, kad virtuvė dirba be priekaištų, o žmonės skanavo tai, ko ir tikėjosi – kokybišką, estetišką, pasaulinius kokybės standartus atitinkantį maistą.

Išskirtinis ir šios naujos laisvalaikio praleidimo vietos alkoholinių gėrimų asortimentas, išdėliotas už art deco stiliaus baro grotelių: čia galima paragauti net 40 rūšių viskio, 15 rūšių romo, tiek pat pavadinimų 100 % agavos tekilos ir ne mažiau kaip 10 rūšių pilstomo alaus.

Tarpukario ir šių laikų moderno sintezė

Architektų Roko Kondratavičiaus ir Audronės Kubilienės kurtas interjeras nuteikia bendravimui ir poilsiui su draugais – jaukūs minkštasuoliai orientuoti taip, kad svečiai matytų veiksmą gatvėje, arba prie baro – tad pamačius draugą – teliks kilstelėti ranką ir pakviesti prisijungti prie draugijos. Tarpukario stilistika dekoruotos vitrinos, logotipas, ant sienų kabančios iškiliausių Kauno modernizmo pastatų nuotraukos leidžia pajusti tikrąją Kauno dvasią, kurią pagyvina šiuolaikinės interjero detalės bei į bendravimo žaidimą įtraukiančios įvairiaspalvės ornamentinės grindų plytelių bangos.

Pub’o pavadinimas kildinamas iš žodžio „public house“ – tai vieša, visuomeninė vieta. Tokio ir tikiuosi Lithuanian Pub Entry“ formato – atviros vietos, kurioje norėtųsi leisti laiką, bendrauti, susitikti ar ateiti vienam, kad susidraugauti, susipažinti. Siekiame, kad šis pub’as taptų savotiška bendruomene, draugų ir pažįstamų draugija, kurie vertina gyvą, o ne socialinių tinklų bendravimo stilių, kuriems reikia atviro pokalbio, žvilgsnio, šurmulio ir tarpukario Kauno dvasią uždegančios aplinkos“, – kalbėjo jaukią baro atmosferą itin vertinantis N. Paškevičius.

Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA