Šio mėnesio gerų darbų sąraše – dėmesys gyvūnams | Kas vyksta Kaune

Šio mėnesio gerų darbų sąraše – dėmesys gyvūnams

R. Tenio nuotr.

Jau dvidešimtus veiklos metus skaičiuojanti Akademinė kredito unija (AKU) tęsia akciją Kaunui ir kauniečiams – „20 metų – 20 gerų darbų“. Vidurvasario darbų sąraše – pagalba Lietuvos zoologijos sodui ir beglobiams gyvūnams.

Kiekvienas pirkėjas tampa sodo rėmėju

Įmonės atstovai Lietuvos zoologijos sodo 79-ojo gimtadienio išvakarėse, aplankė sodą ir padovanojo šimtą edukacinių knygų su šios vietos ikonomis: ruoniu Kajumi, žirafa Griaustiniu, stumbru Popsu, liūtu Dango ir beždžione Munčiu. Kiekvienas pirkdamas šią knygą remia Kaune esantį Lietuvos zoologijos sodą. Vieninteliame valstybiniame zoologijos sode šalyje šiuo metu gyvena daugiau kaip 2 tūkst. gyvūnų. AKU padovanotoje knygoje galima pamatyti lankytojų labiausiai mylimus gyvūnus.

Edukaciniame leidinyje „Mylimukai. Lietuvos zoologijos sodo gyventojai“ pateikiama, ką veikti zoologijos sode ir ką įspūdingiausio čia galima sutikti. Knyga neįprasta – su papildyta realybe: technologijų pagalba galima paliesti gyvūnus, juos paglostyti ir taip geriau susipažinti, interaktyvus leidinys skirtas 3-11 m. vaikams. Taip pat skaitytojai kviečiami spalvinti ir susipažinti su gyvūnų augimo ir gyvenimo istorija.

AKU Pardavimo ir rinkodaros vadovas Minvydas Genys pasakojo, kad idėją padovanoti zoologijos sodui knygų, kurias jis išdalintų mažiesiems lankytojams, pasiūlė knygos leidėjas Haroldas Naruševičius.

„Padovanojome šimtą knygų, taip prisidedame prie zoologijos sodo gerovės skatinimo, juk tai ne tik viena lankomiausių Kauno, bet ir visos Lietuvos vietų – per metus čia apsilanko daugiau kaip 150 tūkst. žmonių. Norime paskatinti ir kitus įsigyti šių knygų ir taip paremti zoologijos sodą. Taip pat tikime, kad knyga paskatins į zoologijos sodą užsukti dar dažniau”, – sakė M. Genys.

Knygos funkcijos – per išmaniąją programėlę

Lietuvos zoologijos sodo vadovas Aurimas Didžiokas atskleidė, kad padovanotos knygos išdalintos vaikams per 79-ąjį zoologijos sodo gimtadienį.

„Džiaugiamės dovana – tai išskirtinė inovatyvi knyga, turinti savo aps’ą ir 4D funkciją, tad vaikai technologijų pagalba turi galimybę geriau pažinti gyvūnėlius. Be to, tai pirmoji tokia knyga vaikams apie zoologijos sodą” – teigė A. Didžiokas.
Norint naudotis šia knyga, reikia į išmanųjį telefoną ar planšetę parsisiųsti programėlę „Lithuanian Zoo“ ir nukreipti telefoną į knygelėje esantį kodą – tada gyvūnas atgis ir skleis garsus.

„Tenka stebėti, kad vaikai dažnai geriau susidoroja su šiomis išmaniosiomis užduotimis, nei jų tėveliai. Net penkiamečiai drąsiai naudoja programėlę: gali gyvūnus paglostyti, štai stumbras atgyja, kai palieti – ima badytis, žaisti su jumis. Vaikams tikras džiaugsmas”, – pastebėjo A. Didžiokas.

Jis pridūrė, kad miestui zoologijos sodas svarbus, nes buvo įkurtas, kad Lietuvoje skatintų kultūrinę, gamtinę misiją. Sodas buvo įsteigtas 1938 m., jis turi solidžią istoriją, zoosode gyvena 2 tūkst. gyvūnų, kurie išsidėstę 15,66 hektarų plote.

„Tokio zoologijos sodo išsidėstymo gali pavydėti Barselona, Londonas, nors jie turi gerus sodus, bet ne tokioje vietoje: esame netoli miesto centro, turime šimtamečius ąžuolus, šlaitus, upelį, kraštovaizdis idealus – natūralus gamtos perlas. Mūsų tikslas, kad ateitų lietuvis ir pamatytų gyvą gyvūną, pažintų bei pamiltų. Tikime, kad knyga paskatins jaunuosius gamtos tyrinėtojus užsukti dažniau”, – sakė A. Didžiokas.

Beglobiams gyvūnams parūpino maisto

Kitą dieną AKU nuvežė ėdalo gyvūnų prieglaudai „Penkta koja“. „Paramos mums visada trūksta, netrūksta tik gyvūnų: vien tik šunų yra daugiau kaip 200 Kaune, dar yra Jonavoje, o katinų apie 50. Svarbi parama kokybišku maistu, nes gyvūnai pakliūna ir nusilpę, ligoti. Norisi, kad maistas, ypač mažiems gyvūnams, būtų pilnavertis. Kokybiško padovanoto maisto užteks penkioms dienoms. Džiugu, kad Akademinė kredito unija išgirdo mūsų prašymą, jei ne geri žmonės – ši prieglauda būtų seniai uždaryta“, – teigė „Penktos kojos“ atstovė Agnė Volockytė.

Iniciatyvai „20 metų – 20 gerų darbų” idėjas galvoja AKU darbuotojai. Visus dvidešimt gerų darbų Kaunui ir kauniečiams užsibrėžta atlikti per 2017-uosius. Tarp šių metų dovanų ir gerų darbų: pasodinti medeliai ir gėlės Petrašiūnų progminazijos kieme, įteikta profesionali bėgimo avalynė Lietuvos parolimpinės lengvosios atletikos rinktinės sportininkams, miestiečiai pradžiuginti kuponais nemokamai nusiplauti automobilius, senjorai – savaitraščio pusmečio prenumerata senjorams, o 20 socialiai remtinų šeimų – kvietimais pačiuožinėti ant ledo, taip pat padovanota žaislų ir buitinės technikos labdaros organizacija „Caritas“.

Daugiau apie AKU skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA