Žaibiška reakcija: per dvi paras priėmė sprendimą dėl dviračių vežimo traukiniais | Kas vyksta Kaune

Žaibiška reakcija: per dvi paras priėmė sprendimą dėl dviračių vežimo traukiniais

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Nuo liepos 20 d. dviratį maršrutu Vilnius-Kaunas ir atgal traukiniais galima vežtis nemokamai, jei keleivio bilietas įsigyjamas internetu. Dviračiams draugiškesnės taps ir Vilniaus bei Kauno geležinkelių stočių erdvės.

Dviračių vežimas iš Vilniaus į Kauną ir atgal kainuoja nuo 2,16 EUR, šios kainos lieka galioti bilietams, įsigytiems bilietų pardavimo kasose arba traukiniuose.

Dviračiams draugišką idėją dar liepos 18 d. viešojoje erdvėje pasiūlė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Nemokamai dviračius vežti galės tie keleiviai, kurie bilietus pirks internetu.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojo, Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, ekologišką keliavimo būdą skatinanti bendrovė turi ir kitų planų, kaip prisidėti prie patogesnių kelionių dviratininkams.

„Neapsiribosime tik nemokamu dviračių vežimu. Kauno savivaldybė už sudarytą galimybę keleiviams vežti dviračius nemokamai pažadėjo šalia Kauno geležinkelio stoties įrengti dviračių saugojimo erdvę. Tokią erdvę, kurioje dviratininkai saugiai ir patogiai galės palikti dviračius ir persėsti į traukinį, įrengsime ir Vilniaus geležinkelio stotyje“, – paskoja L. Baužys.

Maršrutas Vilnius-Kaunas-Vilnius – vienas populiariausių „Lietuvos geležinkelių“ maršrutų, per pirmąjį šių metų pusmetį juo keliavo daugiau nei 600 tūkst. keleivių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA