Muitinės gatvėje – daugiau teisių pėstiesiems | Kas vyksta Kaune

Muitinės gatvėje – daugiau teisių pėstiesiems

Nuo šios savaitės vidurio Senamiestyje esančioje visoje Muitinės gatvėje automobiliams galima važiuoti tik viena kryptimi. Šis sprendimas priimtas atsižvelgus į vietos verslininkų prašymą leisti ant dalies gatvės įsirengti lauko kavines.

Pagal naują tvarką vairuotojai, įsukę iš Karaliaus Mindaugo prospekto, galės nuvykti į Rotušės aikštę, tačiau iš jos įvažiuoti atgal į Muitinės gatvę bus draudžiama. Pasak Kauno savivaldybės Eismo saugumo komisijos pirmininko Rimanto Mikaičio, pakankamai siauroje gatvėje, kurios vieną eismo juostą užims lauko kavinių staliukai, automobiliai tiesiog neprasilenktų, tad eismas dviem kryptimis tapo neįmanomas.

„Anksčiau dviejų krypčių eismas buvo paliktas dėl Muitinės gatvėje esančio viešbučio, dabar į jį bus galima patekti tik iš Karaliaus Mindaugo prospekto. Kaip ir visose vakarų Europos šalyse, didžiųjų miestų senamiesčiai visų pirma turi būti skirti pėstiesiems. Šiuo keliu einame pertvarkydami eismą Muitinės gatvėje, panašus sprendimas yra pritaikytas ir Kurpių gatvėje“, – teigė R. Mikaitis.

„Muitinės gatvėje įrengtos greičio mažinimo priemonės. Tiesa, svarstome ir apie papildomas saugumo priemones, siekiant maksimaliai apsaugoti šia gatve einančius ar lauko kavinėse laiką leidžiančius kauniečius ir miesto svečius“, – teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA