Kaip pigiausiai pasiekti sostinę iš Kauno oro uosto? | Kas vyksta Kaune

Kaip pigiausiai pasiekti sostinę iš Kauno oro uosto?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vilniaus oro uosto pakilimo ir tūpimo takų rekonstrukcijos darbams įgaunant pagreitį, Karmėlavoje esantis Kauno oro uostas tiesiog dūzgia nuo keleivių, kuriems sostinę vis tiek reikia pasiekti. Portalas „Kas vyksta Kaune“ nusprendė palyginti įvairių vežėjų kainas ir išsiaiškinti, kaip pasiekti Vilnių pigiai ir greitai.

Specialiai šiam laikotarpiui savo pajėgas ir į Karmėlavą meta tarptautinis pavežėjimo milžinas „Uber“. Nuo 2015 metų Vilniuje pavežėjimo paslaugas teikiančios įmonės vairuotojai noriai išsiruošia į keliones iš sostinės į Kauno oro uostą ir atgal. Taip pat kauniečiai vairuotojai, nuvežę keleivį į Vilnių, gali kurį laiką dirbti pavežėtojais sostinėje.

Kelionėms su „Uber“ tarp Vilniaus ir Kauno oro uosto galioja fiksuota kaina – 60 eurų.

Tokio pat pobūdžio paslaugas jau daugiau nei vienerius metus Kaune siūlo Baltijos šalių pavežėjimo paslaugų favoritė – „Taxify“. Įmonės vadovas Lietuvoje Nerijus Ravinis teigia, jog programėlės vartotojų poreikių pokytis, perkėlus skrydžius į Karmėlavoje esantį oro uostą, tikrai pastebimas. Tačiau tokios kelionės „Taxify“ nėra naujiena – sėkmingai veiklą šiuose miestuose įmonė plėtoja jau daugiau nei metus.

„Kelionė su „Taxify“ vidutiniškai kainuoja iki 50 eur, bet susiklosčius keleiviams palankioms sąlygoms gali kainuoti ir mažiau. Pavyzdžiui, penktadienį viena kelionė kainavo tik 43 eurus,“ – sako N. Ravinis.

Keliones iš Karmėlavos į Vilnių siūlo ir automobilių nuomos bendrovė „CityBee“. Šis variantas tinka žmonėms, turintiems vairuotojo pažymėjimą ir jėgų, kurių prireiks vairuojant, kol bus pasiektas kelionės tikslas. Įmonės vadovas Lukas Yla pastebi, jog renkantis „CityBee“ paslaugas svarbu prisiminti, kad kainai įtaką turi ir pasirinktas automobilio modelis.

„Kelionei renkantis pačius ekonomiškiausius automobilius – „Fiat 500 Facelift“, „Fiat 500 Cabrio“, „Peugeot 208“, „Hyundai i20“ ar „Toyota Yaris“, važiuojant iš Vilniaus centro į Kauno oro uostą (kelionės trukmė apie 1 val. 10 min., o atstumas apie 110 km) nuomos kaina turėtų būti apie 15 eurų,“ – komentuoja L. Yla.

Taip pat galima rinktis ir tradicines taksi paslaugas – vairuotojai nesipriešindami veža ir kelis kilometrus, ir iki pat Vilniaus centro. Tiesa, kelionės bus brangesnės – atsižvelgiant į pasirenkamą firmą, kaina svyruoja nuo 60 eurų iki kelionių, kurios gali atsieiti ir virš 100 eurų.

Žinoma, nereikia pamiršti ir tokių transporto priemonių kaip autobusai ar traukiniai. Bet kuriuo iš aukščiau išvardintų keliavimo būdų galite pasiekti Kauno centre esančias traukinių ir autobusų stotis.

Kelionė autobusu į Vilnių iš Kauno kainuoja maždaug 6-7 eurus, o traukiniu – nuo 4,70 iki 7 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA