Sustabdytas priėmimas į 64 studijų programas | Kas vyksta Kaune

Sustabdytas priėmimas į 64 studijų programas

BNS 2017/07/19 17:18
Asociatyvi/Roko Tenio nuotr.

Aukštosios mokyklos sustabdė priėmimą į 64 studijų programas, BNS patvirtino Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO).

Pasak asociacijos atstovės Dovilės Cicėnaitės-Kaveckienės, priėmimas į šias studijų programas sustabdytas pačių universitetų ir kolegijų sprendimu nesulaukiant stojančiųjų susidomėjimo studijų programomis arba sulaukiant per mažai priėmimo prašymų.

Stojimo prašymuose buvo galima įtraukti iki 9 pageidavimų, tad nelikus dalies studijų programų stojantieji varžysis dėl likusių savo prašymuose nurodytų programų. Prašymus buvo galima koreguoti iki šiandienos, t.y. trečiadienio, 17 val.

„Stojantieji buvo informuoti, kad studijų programos, kurios nesurenka galimo minimalaus stojančiųjų skaičiaus, bus uždaromos, tai yra jau yra uždarytos, ir jie turėjo galimybę ir laiko dar pasikeisti savo pageidavimus kitais. Ta informacija buvo išsiųsta tam, kad jie neliktų be studijų vietų“, – sakė LAMA BPO administracijos direktorė Ramunė Bakanovienė.

„Jeigu kažkokia viena studijų programa iš pasirinktų yra uždaroma, stojantieji toliau pretenduoja į kitas jų prašyme esančias studijų programas“, – pridūrė ji.

Anot LAMA BPO atstovų, programų sąrašus pakoregavo beveik visos aukštosios mokyklos. Konkrečių uždaromų programų LAMA BPO kol kas neskelbia.

„Kai kurie uždarinėjo tik tam tikras formas – tam, kad surinktų stojančiuosius į kitas studijų formas. Kaip žinote, šiais metais yra pakeltas minimalus konkursinis balas, be to, pakeltas minimalus studentų skaičius vienoje studijų programoje, ir į tai reaguojama“, – aiškino R.Bakanovienė.

Pagrindinio priėmimo pirmojo etapo kvietimai studijuoti bus skelbiami liepos 24-ąją. Vėliau vyks papildomas priėmimas.

Bendrajame priėmime į aukštąsias mokyklas šiemet dalyvauja 19 universitetų ir 21 kolegija. Iš viso vykdomas priėmimas į maždaug 700 studijų programų aukštosiose mokyklose.

Per LAMA BPO informacinę sistemą šiemet vyksta ir priėmimas į profesinės mokyklas, prašymų priėmimas į programas, skirtas pirmajai kvalifikacijai įgyti, tęsis iki rugpjūčio vidurio. Bendrajame priėmime dalyvauja daugiau kaip 70 profesinio mokymo įstaigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA