Kaune bus rengiamos italų kultūros dienos | Kas vyksta Kaune

Kaune bus rengiamos italų kultūros dienos

Organizatorių nuotr.

Rugsėjo 15 – 17 d. Kaunas pakvies švęsti italų dienas. Tris dienas truksiančioje fiestoje „Atrask Italiją Kaune“ – koncertai, parodos, kulinarinės pamokos, edukacinės paskaitos, stiliaus patarimai, atrakcijos vaikams, gurmaniškos vakarienės ir daug kitų staigmenų, kurios padės geriau pažinti itališką kultūrą.

„Kauno draugystė su Italija siekia jau beveik du dešimtmečius. Per šį laikotarpį užsimezgė itin glaudūs ir draugiški ryšiai, tačiau tokio tipo renginys yra pirmasis Kaune. Norime ne tik pakviesti visus miestų partnerius iš Italijos, italų bendruomenę, gyvenančią Kaune, bet ir miestiečius kartu atrasti ir dar geriau pažinti šios šalies kultūrą, jos unikalumą bei savitumą“, – sakė Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys.

Renginio programą sudarys 5 dalys: „Stiliaus festa“, itališki verslo pusryčiai ,,Kryptis – Kaunas: Gastronomija, turizmas, verslas 2017“, „Šventė itališkai“, „Atradimai“, vyno paroda – festivalis „Vinalia Rustica“.

„Džiaugiuosi, kad Italijos dienos yra organizuojamos Kaune – mieste, kurį su Italija sieja istoriniai ryšiai, partnerystės ir tiesioginiai skrydžiai. Kaunas yra gražus miestas, turtingas kultūros ir meno. Dėl šių svarbių priežasčių šis miestas ir taps Europos kultūros sostine 2022 metais. Itališkos muzikos koncertai, parodos, kinas ir daugybė kitų renginių suteiks galimybę kauniečiams geriau pažinti svarbiausius italų kultūros elementus: meilę grožiui, kokybei ir geram skoniui. Ilgametė Kaune veikiančių Italijos įmonių patirtis rodo, kad šis miestas yra puiki vieta verslo ir investicijų plėtrai. Kaskart, kai atvykstu į Kauną, randu jį vis gražesnį, dinamišką ir pilną italų studentų – dėl to esu labai laimingas“, – teigė Italijos ambasadorius Lietuvoje Stefano Taliani de Marchio.

Truks tris dienas

Vyno pristatymai, degustacijos, paskaitos, gyvos muzikos koncertai, tradicinis ritualinis vynuogių trypimas – tokia bus ketvirtą kartą svetingumo komplekse „Monte Pacis” organizuojama vyno paroda-festivalis „Vinalia Rustica“, kuri atidarys tris dienas Kaune truksiančią itališką šventę.

„Tokios šventės formatą širdyje ir mintyse turėjau jau labai senai – galbūt inspiravo Italijoje ar kitose šalyse ne kartą matytos vyno šventės, skirtos ne tik profesionalams, bet tiesiog mėgstantiems bendrauti, ragauti, degustuoti, dalintis patirtais įspūdžiais. Svečiai susirenka sužinoti, atrasti ir gerai praleisti laiką – nusikelti bent vienam vakarui į Italiją, atostogas, ir, svarbiausia, perimti italų mokėjimą džiaugtis gyvenimu čia ir dabar, su tais, kurie šalia ir tuo, ką tuo metu turi“, – pasakojo Indra Ramanauskienė, svetingumo komplekso „Monte Pacis“ savininkė.

Stiliaus festa nusidrieks ir per visą miesto centrą. Laisvės alėjoje vyks Lietuvos ir Italijos mados bei stiliaus prekės ženklų prezentacijos, veiks mados mugės, kuriose bus galima įsigyti stilingų daiktų. Vaikams ir suaugusiems vyks ir kūrybinės industrijos dirbtuvės.

„Esame dažnai įsitempę ir susikaustę. Nuolat kažkur skubame pamiršdami save ir nustumiame į šalį tai, kas mums teikia didžiausią laimę. „Italų dienos“ – puikus renginys ne tik susipažinti su italų kultūra, bet ir išmokti gyventi taip, kaip jie – atsipalaidavus, aistringai, stilingai, mėgautis maistu, bendrauti be suvaržymų. Nuoširdžiai kviečiu visus kauniečius „pajausti“ Italiją savyje ir patirti malonumą būnant čia ir dabar“, – sakė „Stiliaus festos“ dalies organizatorė Meda Kišonė.

Fiestos nuotaikos bus ryškios ir kitoje programos dalyje „Šventė itališkai“. Čia lauks įspūdingi vėliavnešių ir muzikos grupių iš Italijos pasirodymai: „Stefano Bottoni Quartet“ iš Feraros, muzikinės grupės iš Brešos, „Sbandieratori Cavensi“ iš Kava de Tirenio, Venecijos karnavalo eisena pagrindine miesto gatve, šventinis italų bendruomenės susitikimas ir, žinoma, itališki skanėstai.

Visiems, kurie norės ne tik pajusti itališką dvasią, bet ir sužinoti ką nors naujo apie šią šalį bei jos kultūrą, bus skirta programa „Atradimai“. Tai – naujos ekskursijos „Atrask Italiją Kaune“ pristatymas, Italijos kulinarijos dirbtuvės su virtuvės šefais ir konditeriais iš Italijos, italų kūrėjų meno parodos, paskaitos apie Italiją ir itališkų automobilių ekspozicija Studentų skvere.

Renginio programa nuolat pildosi. Visi, kurie myli ir žavisi italų kultūra – verslo atstovai, bendruomenės, atlikėjai – kviečiami prisijungti prie renginio „Atrask Italiją Kaune“ (visi norintys prisijungti kviečiami iki liepos 31 dienos susisiekti su Kauno miesto savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus atstove, renginio organizatore Linai Lauciūte – el.paštu lina.lauciute@kaunas.lt, tel. 8 37 42 47 66).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA