Vaiko nužudymu kaltinami kėdainiškiai lieka suimti | Kas vyksta Kaune

Vaiko nužudymu kaltinami kėdainiškiai lieka suimti

BNS 2017/07/19 16:05
DELFI montažas nuotr.

Vaiko nužudymu Kėdainiuose kaltinama mama Monika Kaziukaitytė ir jos sugyventinis Gediminas Kontenis lieka suimti.

Kaip pranešė Kauno apygardos teismas, trečiadienį abiems suimtiesiems suėmimo terminas pratęstas trims mėnesiams, kiek ir prašė prokuroras.

Abu kaltinamieji buvo sulaikyti šių metų sausio 26 dieną.

Teismas konstatavo, kad griežčiausia kardomoji priemonė skirta atsižvelgiant į tai, kad 28-erių G.Kontenis ir 23-ejų M.Kaziukaitytė, teisiami dėl bejėgiškos būklės mažamečio itin žiauraus nužudymo, kaltinami keliomis nusikalstamomis veikomis, kurios priskiriamos apysunkių ir labai sunkių nusikaltimų kategorijoms, už nusikaltimus gresia nuo 8 iki 20 metų nelaisvės. Taip pat atsižvelgta į tai, kad G.Kontenis praeityje teistas o naują nusikaltimą, kaip įtariama, padarė paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu, o tai, anot teismo, „neabejotinai atskleidžia didesnį kaltinamojo pavojingumą visuomenei, jo antivisuomenines nuostatas, nihilistinį požiūrį į teisės ir visuomenėje priimtas moralės bei elgesio normas“.

Teismas pažymėjo, kad M.Kaziukaitytė yra išsiskyrusi, iki sulaikymo niekur nedirbo, gyveno užsienyje, kur gali turėti pažįstamų, bausta ne kartą administracine tvarka.

Vaiko motinai M.Kaziukaitytei inkriminuojamas tyčinis itin žiaurus savo bejėgiškos būklės mažamečio šeimos nario nužudymas. M.Kaziukaitytė taip pat bus teisiama už piktnaudžiavimą motinos valdžia. Jos sugyventinis G.Kontenis bus teisiamas dėl itin žiauraus bejėgiškos būklės mažamečio nužudymo. Jam inkriminuojami ir trys epizodai dėl nežymaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad vaiką mušė abu sugyventiniai, o jų veiksmai sukėlė vaiko mirtį. Įtariama, kad pora smurtavo nuo 2016 metų rugsėjo mėnesio iki pat vaiko mirties sausio pabaigoje. Turima duomenų, kad vaikas prieš mirtį muštas tris dienas.

Ekspertai nustatė, kad vaikui kliuvo ne mažiau 135 smūgiai, mirtini smūgiai suduoti į galvą. Pareigūnai turi duomenų, kad mirtinus smūgius sudavė ir M.Kaziukaitytė, nors ji tikina tik galėjusi pastumti sūnų.

Smurtą prieš mažametį sugyventiniai aiškino auklėjimu: jie neigė smurtavę ir tikino tokiomis priemonėmis vaiką baudę už netinkamą elgesį, jeigu jis neklausydavo, numesdavo daiktus. Mama vaiką stumdė, mušė, įžeidžiančiai vadino.

Abiems kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Nusikaltimas sulaukė didelio atgarsio visuomenėje, prokurorų teigimu, po šios istorijos sulaukiama daugiau pranešimų apie smurtą prieš vaikus, Seimas vasario viduryje uždraudė taikyti fizines bausmes vaikams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA