Pagal britišką tradiciją Kaune pradėjo sodinti bukų giraitę | Kas vyksta Kaune

Pagal britišką tradiciją Kaune pradėjo sodinti bukų giraitę

R. Tenio nuotr.

Šalia Kauno „Žalgirio“ arenos antradienį pradėta sodinti britiškų bukų giraitė. 

Ją sodino tarptautinės duomenų valdymo bendrovės „Callcredit“ padalinio Kaune vadovas Dainius Aksinavičius, miesto meras Visvaldas Matijošaitis ir Jungtinės Karalystės ambasadoriaus pavaduotojas Lietuvoje Martynas Cushingas.

Šalia arenos pasodinti penki medžiai, tiek, kiek įmonės padalinys Kaune šįmet mini veiklos metų.

Idėją pasufleravo princas Filipas

Mintis Nemuno saloje sukurti dalį britiškos atmosferos kilo prieš penkerius metus Kaune įsikūrusios Jungtinės Karalystės bendrovės „Callcredit Information Group“ atstovams. Įmonė šįmet pakeitė pavadinimą, sutrumpino iki „Callcredit“, taip pat pakito ir prekės ženklas. Šalia darbo vietos, „Žalgirio“ arenos, ilgaamžiai, net 200-300 m. kerojantys medžiai pasodinti kaip atsinaujinimo, stiprybės simbolis. Medžių rūšis pasirinkta neatsitiktinai, būtent bukus prieš daugiau, nei 10 m. viešėdamas Lietuvoje sodino pats Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II vyras princas Filipas.

Anot įmonės atstovų, prieš 5 metus bendrovei atėjus į Kauną, tai buvo didžiausias užsienio kompanijos biuras bei viena pirmųjų didelių investuotojų Kaune, atvėrusių takus ir parodžiusių kelią kitoms stambioms kompanijoms.

Tikisi miesto augimo

Renginyje dalyvavęs Kauno miesto meras V. Matijošaitis teigė, kad miestas turi daug potencialo augti, tą skatina ir užsienio kompanijų, tokių kaip „Callcredit“ kūrimasis mieste. „Būdami vieni pirmųjų užsienio investuotojų Kaune „Callcredit“ įrodė, kad miestas gali tapti didelių permainų centru. Kiekviena nauja įmonė ar jos padalinys – pergalė miestui. Beje, kai tapau meru, Kaune neradau tiek daug dirbančių užsienio kompanijų, kaip šiandien. Miestas keičiasi, manau, ši kompanija išaugs, ilgainiui nebetilps arenoje ir teks pereiti į vieną iš 15 Kauno mieste pradėtų statyti biurų. Kaune to dar nebuvo. Kaip meras galėčiau likusius dvejus metus gulėti Palangoje ar Bahamuose ir viskas vis tiek vyktų, pokyčiai pastebimi. Penkeri metai įmonei tik pradžia. Tikiu, kad tokių gerųjų pavyzdžių mieste tik daugės”, – teigė miesto vadovas.

Jungtinės Karalystės atstovas M. Cushingas irgi pažymėjo investuotojų indėlį. „Daugybė Jungtinės Karalystės įmonių domisi investicijomis Lietuvoje. Kaunas garsus gerais IT specialistais, inžinieriais, techninių specialybių profesionalais. Šiandien švenčiame „Callcredit“ įmonės Kaune sėkmę, bukai simbolizuos ilgalaikę sėkmę ateinantiems penkeriems ir daugiau metų. Tai įrodymas, kaip JK ir Lietuva gali kartu kurti verslą, jungti kultūras, žmones. Kuriame stiprius ryšius, įmonė to pavyzdys. Kaunas nuostabus miestas, su puikia lokacija, upėmis, darbuotojais. Šis miestas labai atviras verslui, modernioms kompanijoms, puikia vieta įsikurti. Tikiuosi, įmonės ateitis bus tokia pat stipri, kaip šie medžiai”, – kalbėjo M. Cushingas.

Pradėjo nuo 8 darbuotojų

Bendrovės „Callcredit“ padalinio Kaune vadovas Dainius Aksinavičius pasakojo, kad šiuo metu padalinyje Kaune dirba apie 200 darbuotojų, ir nuolat ieškoma naujų komandos narių, tačiau pradžia buvo žymiai kuklesnė. „Jungtinėje Karalystėje įmonė švenčia 17 m. jubiliejų, o Kaune – 5 metus, veiklą pradėjome nuo 8 darbuotojų, per tuos metus išaugome iki 190 žmonių, šįmet tikimės perkopti 200. Bukas labai paplitęs Jungtinėje Karalystėje, tikimės dalelę tos šalies tradicijų atnešime ir į Kauną”, – sakė D. Aksinavičius.

Jis įvardino, kad Kaunui įmonė pasitarnavo ne tik teikdama matomą naudą – 200 gerai apmokamų darbo vietų, bet kuria ir netiesioginę naudą – papildomas pajamas tiekėjams ir skatina kitą verslo kultūrą Lietuvoje. Beje, pašnekovas pridūrė, kad įmonė darbuotojų ieško ir šiuo metu.

„Callcredit“ pernai Kaune įkūrė naują skyrių, diegiantį programinės įrangos sprendimus analitikos ir sukčiavimo prevencijos srityse. Įmonėje dirba už programinės įrangos ir duomenų bazių kūrimą, testavimą, projektų valdymą, IT palaikymą, duomenų analizės, elektroninės rinkodaros, sukčiavimo prevencijos paslaugas ir klientų aptarnavimą atsakingi specialistai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA