Kauniečiai skundžiasi: vasarą gatvėse labai sumažėjo miesto bičių | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai skundžiasi: vasarą gatvėse labai sumažėjo miesto bičių

Archyvas / R. Tenio nuotr.

Dar neseniai ne vienas miestietis abejojo, ar Kaune prigis visame pasaulyje populiari dalinimosi automobiliais paslauga, tačiau šiandien ne vienas kaunietis nebeįsivaizduoja miesto transporto sistemos be „CityBee“. Atvirkščiai, redakciją pasiekė susirūpinusių skaitytojų klausimai, kodėl vasarą miesto gatvėse gerokai sumažėjo šių simpatiškų margaspalviais logotipais puoštų automobilių pasiūla.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ stebėjimo duomenimis skaitytojų nuogąstavimai pasitvirtino – automobilių, ypač miesto centre stovi gerokai mažiau, nei pavasario dienomis, kuomet ne piko valandomis aplink Laisvės alėją ir senamiestį galima buvo priskaičiuoti iki 20 automobilių. Savaitės stebėjimo duomenimis, šiuo metu Kauno centre populiariomis valandomis tėra pora automobilių, ne piko metu – 4-5 automobiliai.

Antradienio dieną, prieš pasibaigiant darbo valandoms Kaune viso buvo siūlomi 33 skirtingose miesto vietose išsidėstę automobiliai. Palyginimui, tuo metu Karmėlavoje – oro uoste buvo galima rinktis net iš 44 laisvų transporto priemonių, o Vilniuje – 109-ių. Tokiu pačiu metu mobili programėlė fiksavo 2 automobilius Nidoje ir net 44 – Palangoje.

Vėlyvą antradienio vakarą Kauno centre buvo 2 automobiliai, o Karmėlavoje jų sumažėjo iki 31.

„CityBee“ vadovas Lukas Yla, komentuodamas portalo pateiktus klausimus, nepaneigė, kad šiuo metu automobilių kiekis Kaune yra mažesnis, tačiau teigė, kad rugsėjį yra suplanuotas automobilių parko papildymas.

„Iki šiol į Kauną iš Vilniaus atvykdavo keliais automobiliais daugiau nei iš jo išvykdavo ir vidutiniškai Kaune būdavo apie 100-120 „CityBee“ automobilių (neįskaičiuojant automobilių, kuriems atliekami serviso ar kiti techniniai darbai). Šiuo metu Kaune yra apie 60 automobilių. Tiek pat automobilių turime ir Klaipėdoje, o Vilniuje turime apie 300 automobilių. Noriu atkreipti dėmesį, kad mobiliojoje programėlėje yra matomi tik laisvi automobiliai“, – sakė L. Yla.

„CityBee“ vadovas pripažino, kad nemažai „CityBee“ automobilių atsidūrė ir Kauno oro uoste, nes atvykus į Kauno oro uostą nereikia rūpintis automobilio stovėjimu – oro uoste yra speciali teritorija, kurioje automobilį galima palikti visiškai nemokamai. Tad tikėtina, kad nemažai keleivių iš Kauno, o dar daugiau – iš Vilniaus rinkosi kelionę į oro uostą su „CityBee“.

„Siekiant užtikrinti, kad „CityBee“ vartotojai nejaustų automobilių trūkumo, visos Vilniaus oro uosto rekonstrukcijos metu esame paruošę papildomas pajėgas suvaldyti srautus ir užtikrinti, kad automobilių užtektinai būtų Kaune, Vilniuje bei Klaipėdoje ir pajūrio miestuose“, – sakė L. Yla.

Pasak jo, padaugėjus iš Vilniaus atvykusių automobilių į Karmėlavą, „CityBee“ imsis papildomų priemonių ir savo jėgomis atveš automobilius į Kauną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA