R. Karbauskis apie tai, kas vyko su G. Kildišiene, prabilo socialiniame tinkle | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis apie tai, kas vyko su G. Kildišiene, prabilo socialiniame tinkle

BNS 2017/07/17 09:07
Asociatyvi nuotr. / Delfi.lt nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis pareiškė nesislapstęs per atgarsio sulaukusį praėjusios savaitės susitikimą viešųjų ryšių kompanijoje.

„Viešųjų ir privačių interesų derinimo reikalavimus Seimo nariui puikiai žinau, šis susitikimas tokių nepažeidė. Tad kodėl esu daromas kone nusikaltėliu, kodėl sakoma, jog aš nuo kažko slapsčiausi? Pagaliau jei jau iš tikrųjų norėčiau slapstytis, manote, tokiam susitikimui nerasčiau geresnės vietos ir laiko?“, – sekmadienį vakare socialiniame tinkle „Facebook“ parašė R.Karbauskis.

„Faktas, kad susitikimas vyko dieną ir sostinės centre, net ir didžiausiems opozicionieriams turėtų aiškiai signalizuoti, kad jokio slapstymosi nebuvo. Bet tokius faktus, kaip žinia, patogiau nutylėti“, – teigė jis.

Minėtame susitikime ketvirtadienį dalyvavo R.Karbauskis, buvusi Seimo narė „valstietė“ Greta Kildišienė, keli viešųjų ryšių ekspertai ir advokatė Liudvika Meškauskaitė.

Maždaug aštuonias valandas viešųjų ryšių kompanijos „PR Service / Edelman Affiliate“ patalpose praleidęs R.Karbauskis išėjęs iš patalpos situacijos nekomentavo.

Jis teigia nematęs ir negirdėjęs, kad jo laukia žurnalistai.

„Aš viso to nei matau, nei girdžiu, nes ramiai dirbu biure. Jis įsikūręs sename Vilniaus pastate, todėl įvykių pastato koridoriuje visiškai nesigirdi. Vakarop pradedu gauti žinutes, kad kažkas vyksta su manimi, nes buvo atvykę daug apsaugos ir policijos. Ką?“, – rašė R.Karbauskis.

„Aš suprantu atvejus, kai esu kaltinamas „blogais“ Seimo sprendimais, nevykusia komunikacija… Bet dabar tai, kas vyksta, panašu į persekiojimą, peraugantį į spaudimą, kada grupė žurnalistų su mikrofonais rankose reikalauja prisipažinti padarius kažką negero“, – pridūrė jis.

Politiko teigimu, trumpo susitikimo metu viešųjų ryšių kompanijos patalpose buvo aptartas galimas bendradarbiavimas su „PR Service / Edelman Affiliate“. Pasak jo, taip pat buvo aptartos „skleidžiamos tokios keistos žinios, neva aš prisidėjau prie knygos finansavimo“.

Politikas aiškina vakare su kompanijos vadove Romualda Stankute vykdęs „socialinį eksperimentą“, kurio metu stebėjo, kaip žiniasklaida formuoja „neteisingas žinias“.

BNS šaltiniai teigia, kad susitikimas ketvirtadienį buvo numatytas neseniai išleistos G.Kildišienės biografinės knygos „Atvirai“, taip pat šios knygos viešinimo ir platinimo kampanijai aptarti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA