Būkite atidūs. Teismo procesinių dokumentų įteikimo tvarka pasikeitė | Kas vyksta Kaune

Būkite atidūs. Teismo procesinių dokumentų įteikimo tvarka pasikeitė

Organizatorių nuotr.

 

Žinau, kad bankas mane padavė į teismą dėl skolos priteisimo už neapmokėtą kreditą. Vengiu priimti dokumentus iš teismo, tačiau draugas sakė, kad jei aš jų nepriimsiu, po kažkiek laiko jie vis tiek bus laikomi man įteikti. Ar čia tiesa?

 Į klausimą atsako advokatė Raimonda Lazauskienė:

Informuojame, kad nuo šių metų liepos 1 d. įsigaliojus Lietuvos Respublikos civilinio proceso kodekso (toliau – CPK) pakeitimams buvo gerokai palengvinta procesinių dokumentų įteikimo tvarka fiziniams asmenims. CPK 123 straipsnis, numatantis procesinių dokumentų įteikimo tvarką, buvo papildytas numatant galimybę procesinius dokumentus įteikti paliekant pranešimą apie įteiktus procesinius dokumentus asmens deklaruotoje gyvenamojoje vietoje.

Kaip ir ankstesnėje įstatymo redakcijoje, liko galioti nuostata, jog kai procesinį dokumentą pristatantis asmuo neranda adresato jo gyvenamosios vietos ar kitu nurodytu procesinių dokumentų įteikimo adresu ar darbo vietoje, procesinis dokumentas yra įteikiamas kuriam nors iš kartu su juo gyvenančių pilnamečių šeimos narių (vaikams (įvaikiams), tėvams (įtėviams), sutuoktiniui ir pan.), išskyrus atvejus, kai byloje šeimos nariai turi priešingą teisinį suinteresuotumą bylos baigtimi, o jeigu ir jų nėra, – darbovietės administracijai. Tačiau minėtas straipsnis taip pat buvo papildytas nuostatomis, jog jeigu procesinis dokumentas negali būti fiziniam asmeniui įteiktas jo nurodytos gyvenamosios vietos ar kitu jo nurodytu procesinių dokumentų įteikimo adresu, procesinį dokumentą pristatantis asmuo jį įteikia fizinio asmens deklaruotoje gyvenamojoje vietoje. Tais atvejais, kai fizinio asmens gyvenamosios vietos ar kitas nurodytas procesinių dokumentų įteikimo adresas sutampa su fizinio asmens deklaruotos gyvenamosios vietos adresu, procesiniai dokumentai įteikiami vieną kartą. Jeigu procesinis dokumentas negali būti fiziniam asmeniui įteiktas šioje dalyje nustatyta tvarka, jį pristatantis asmuo pranešimą apie įteiktinus procesinius dokumentus palieka adresato deklaruotoje gyvenamojoje vietoje ir tai nurodo teismui grąžintinoje pažymoje. Procesinis dokumentas šiuo atveju laikomas įteiktu praėjus trisdešimt dienų nuo pranešimo apie įteiktinus procesinius dokumentus palikimo adresato deklaruotoje gyvenamojoje vietoje.

Taigi, jums nepriimant teismo siųstų procesinių dokumentų, jie bus siunčiami Jūsų deklaruotos gyvenamosios vietos adresu, paliekant pranešimą apie įteiktinus procesinius dokumentus ir po trisdešimt dienų nuo pranešimo apie įteiktinus procesinius dokumentus palikimo adresato deklaruotoje gyvenamojoje vietoje bus laikoma, kad procesiniai dokumentai Jums buvo įteikti.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt.

Dėl asmeninių konsultacijų ir teisinių paslaugų suteikimo prašome kreiptis telefonu 8 671 29151  arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA”  Kaune.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ interneto svetainėje www.advocatera.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA