Kauno mero populiarumą galėjo lemti ir atvira kritika R. Šimašiui, mano politologas | Kas vyksta Kaune

Kauno mero populiarumą galėjo lemti ir atvira kritika R. Šimašiui, mano politologas

BNS 2017/07/16 08:50
R. Tenio nuotr.

Politologas Tomas Janeliūnas sako manantis, kad augantį Kauno mero Visvaldo Matijošaičio populiarumą visoje Lietuvoje galėjo lemti ne tik gerai tvarkomas miestas, bet ir pastaruoju metu itin dažna kritika Vilniaus mero atžvilgiu.

„Sunku pasakyti, nes jo (V.Matijošaičio – BNS) populiarumas vienaip ar kitaip susijęs su vietine auditorija, su Kauno gyventojais, bet galbūt taos žinios apie ta, kad Kaunas atsigauna, kad yra tvarkomasi žymiai geriau, nei kituose miestuose, ypač galbūt toks disonansas yra, lyginant Remigijaus Šimašiaus ir Matijošaičio veiklą. Tarkime, Vilniuje vis daugiau pasigirsta kritikos merui dėl įvairių nesklandumų ir dėl stichinių nelaimų padarinių likvidavimo, ir dėl Vilniaus gatvės remonto ar dar kažko, tai šitoje šviesoje galbūt ne tik kauniečiai, bet ir kitų miestų gyventojai pradeda manyti, kad Kauno meras šiuo metu galbūt yra vienas geriausiai besitvarkančių savo mieste politikų, ir šia prasme jis galbūt jau savo populiarumu išeina iš tos vietinės auditorijos ribų“, – BNS sakė Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas T.Janeliūnas.

Šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta „Vilmorus“ apklausa rodo, jog V.Matijošaitį palankiai vertina 44 proc., nepalankiai – 15 proc. apklaustųjų. Tuo metu R. Šimašiaus palankumo ir nepalankumo rodikliai yra atitinkamai 32 ir 27 proc.

„Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys BNS sakė, kad pagal teigiamų ir neigiamų nuomonių skirtumą V. Matijošaitis politikų reitinge yra antras. Vien Kaune jį palankiai vertina virš 80 proc., neigiamai – tik 4 proc. apklaustų žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA