Kviečia registruotis į nemokamas stovyklas Kauno moksleiviams | Kas vyksta Kaune

Kviečia registruotis į nemokamas stovyklas Kauno moksleiviams

Asociatyvi / A. Barzdžiaus nuotr.

Šiuo metu vyksta registracija į nemokamas stovyklas 10-15 m. Kauno moksleiviams: „Stovyklauk sveikai: 5 dienų vaikų stovykla“. Kadangi vietų skaičius ribotas, pirmumas teikiamas vaikams iš sunkiau besiverčiančių šeimų bei tiems, kurie suskubs užsiregistruoti pirmesni.

Anot stovyklos atstovo Aurelijaus Daškevičiaus, formuojamos net 6 stovyklų pamainos liepos-rugpjūčio mėnesiais.

Programa užpildyta įvairiomis sporto šakomis: vaikus su sportu supažindins profesionalūs treneriai, kurie užsiėmimus ves LSU bokso bei imtynių, treniruoklių, gimnastikos salėse ir lengvosios atletikos manieže. Vaikai vyks ir į baseiną. Po sportinių užsiėmimų Dainavos poliklinikos Jaunimo centro specialistai ves užsiėmimus apie sveiką gyvenseną, pagal specialiai paruoštą metodiką.

„Šios stovyklos vasaros atostogų metu išsprendžia dvi aplinkybės, dėl kurių kyla iššūkiai tiek tėvams, tiek ir patiems vaikams: kokią turiningą veiklą pasiūlyti vaikams vasarą, kai tėvai iškeliauja į darbus bei ką prasmingo veikti patiems vaikams, kad atostogų dienos nebėgtų veltui. Beje, teminių vaikų dienos stovyklų (su maitinimu) kainos Kaune prasideda nuo 70 eur/vaikui, 5 d.d., tačiau ši stovykla nekainuoja, ją daugiausiai finansuoja Kauno savivaldybė, galvojant apie vaikų ir miesto ateitį. Galbūt dalis vaikų ir toliau savo gyvenime susies su sveika gyvensena ir sportu”, – kalbėjo A. Daškevičius.

Stovyklos Kaune startuoja nuo 2017 m. liepos 17 dienos. Čia laukiami moksleiviai nuo 10 iki 15 metų. Stovykloje dalyvaujančiais vaikais nemokami bus rūpinamasi visą savaitę.

Planuojama, kad stovyklose sudalyvaus ne mažiau, nei 84 vaikai. Jie kasdien grįžinės į namus. Dalyvius organizatoriai atrenka kartu su Kauno miesto savivaldybe.

Norintiems dalyvauti, reikia registruotis adresu: stovyklaKaune@gmail.com

Stovyklos partneriai – Lietuvos sporto universitetas ir Dainavos poliklinikoje veikiantis Jaunimo centras, vaikų užimtumu padeda rūpintis studentų korporacija „Neo-Lithuania” ir kitos mieste esančios organizacijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA