Už pažymėtą dviratį – nemokama kelionė į Kačerginę | Kas vyksta Kaune

Už pažymėtą dviratį – nemokama kelionė į Kačerginę

I. Šalnaičio nuotr.

Šeštadienio popietę prieplauka, esanti šalia Vytauto Didžiojo bažnyčios (prie Kauno amfiteatro) prisipildė dviračių entuziastų. Būtent čia jiems buvo suteikta galimybė nemokamai pasižymėti dviračius ir už tai gauti šaunias dovanas.

Dviračių žymėjimo akciją Kauno apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas organizavo kartu su valstybine įstaiga Vidaus vandens kelių direkcija. Nuo 13 val. prieplaukoje įsikūrę pareigūnai laukė norinčių apsaugoti savo transporto priemones. O susidomėjimas buvo nemenkas.

Prie į akis krentančio posto traukė visi – ir tie, kurie apie akciją buvo girdėję, ir tiesiog važiavę pro šalį dviratininkai, sulaukta nemažai šeimų. Kol vieni pareigūnai žymėjo dviračius, kiti noriai bendravo su atvykusiais kauniečiais, juokavo. Lipdukus, perspėjančius vagis, kad dviratis yra pažymėtas, žmonės derino ir prie dviračių, ir prie pačių aprangos.

Pirmųjų keturiasdešimt pažymėtų dviračių savininkų laukė staigmena – jie gavo laivo kelionės bilietus į Kačerginę. Bilietai, žinoma, buvo į vieną pusę – taip kauniečiai buvo raginami išbandyti naująjį dviračių taką, vedantį iš Kačerginės iki pat Kauno širdies. Tiesa, ne visi galėjo priimti dosnią dovaną – kadangi nemaža dalis dviračių entuziastų turėjo kitų planų, bilietus atitinkamai perleido kitiems kauniečiams. Laivas išplaukė 15 val.

Susidomėjimo susilaukė ir retai pastebima naujovė – elektra varomi dviračiai. Nors daugeliui tai gali priminti savotišką dviratę motorinę priemonę, tačiau būtent tokiems dviračiams suteikiamas paprasto dviračio statusas, todėl ir jie buvo pažymėti.

Kauno apskr. VPK dažnai rengia dviračių žymėjimo akcijas – visai neseniai, birželio mėnesį, dviračiai buvo žymimi šalia Kauno autobusų stoties. Tokių priemonių šiltuoju periodu imasi būtent dėl to, kad būtent tokiu metu suaktyvėja ilgapirščiai, norintys pasisavinti jiems nepriklausančias dvirates transporto priemones.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA