Kauno rajone įkliuvo vyriškis, žmonai viręs naminę degtinę | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone įkliuvo vyriškis, žmonai viręs naminę degtinę

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kiekvienas meilę ir rūpestį parodo skirtingai. Būtent tai įrodo ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau Kauno apskr. VPK) užfiksuotas atvejis – pareigūnams įkliuvo vyriškis, kuris naminį alkoholį ruošė ne sau, o savo žmonai.

[galerija kiek=”4″]

Vėlų trečiadienio vakarą, apie 22:10 val. Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams tikrinant turimą informaciją dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo Kauno r., Zapyškio sen., Riogliškių k., miško šlaite, aptikta įrengta pavėsinė ir aparatas joje, skirtas gaminti naminius alkoholinius gėrimus.

Šalia pavėsinės buvo sulaikytas vyras (gim. 1953 m.), kuris, kaip įtariama, gamino naminius alkoholinius gėrimus. Tam, kad pašaliniams asmenims būtų sunkiau pastebimoms naminiams alkoholiniams gėrimams gaminti skirtos talpyklos, jos buvo visiškai arba dalinai įkastos į žemę. Viena jų buvo specialiai apšiltinta porolonu, įvairias skudurais, apjuosta polietileno plėvele. Aplink teritoriją buvo įrengti ir įvairūs mechanizmai (tokie kaip virvutės, vielutės nudriektos nuo medžio prie medžio), kurie, kaip įtariama, turėjo šeimininkui padėti suprasti, jog kažkas lankėsi netoliese.

Po visą naktį trukusių veiksmų, pareigūnai įvykio vietoje iš viso rado apie 100 litrų skaidraus, alkoholio kvapą skleidžiančio, skysčio. Taip pat buvo rasta apie 400 litrų naminiams alkoholiniams gėrimams gaminti paruošto specialaus raugo. Pareigūnams paklausus, kiek vieno gaminimo metu vyrui pavyksta išgauti naminio alkoholio, šis tepasakė „daug“. Tačiau jau apie tai, kam naminis gaminys skiriamas, jis buvo kiek kalbesnis. Pasak jo, alkoholis buvo skirtas ne jam, o jo žmonai. „Žmona pardavinėja?“, – pasiteiravo kriminalistai. „Ne. Sau“, – apie naminio alkoholio realizaciją įvykio vietoje pasakojo vyras dar šiais metais baustas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 137 str. 3 d. (dėl neteisėto stipriųjų alkoholinių gėrimų, brogos, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gaminimo, įgijimo, laikymo, gabenimo). Tąkart vyrui buvo paskirta 140 eurų bauda.

Šįkart pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 2 d. (dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo). Už šią nusikalstamą veiką vyrui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA