Pirmasis triatlonas Kaune – galimybė išmėginti save ir linksmai praleisti vakarą | Kas vyksta Kaune

Pirmasis triatlonas Kaune – galimybė išmėginti save ir linksmai praleisti vakarą

Organizatorių nuotr.

Liepos 19 dieną Kaune vyks pirmosios triatlono varžybos. Dalyvių čia laukia ne tradicinės olimpinės distancijos, bet specialiai pradedantiesiems paruoštos trumposios atkarpos, įveikiamos daugumai bėgiojančių, plaukiojančių ir važinėjančių dviračiu.

Dalyviams teks įveikti 200 m plaukiant, 10 km su dviračiu ir dar 2,5 km nubėgti. Vos paskelbus apie renginį, jis sulaukė nemažo Kauno sportininkų ir mėgėjų dėmesio.

Subalansuota pradedantiesiems

„Pirmame savo triatlone debiutavau Trakuose. Man labai patiko ši sporto rūšis ir tikrai nepraleisiu pirmojo renginio Kaune. Visgi kaip bėgikė daug dėmesio skiriu ir plaukimui bei važinėjimuisi dviračiu. Nors šie užsiėmimai skirti daugiau pramogai, bet jie itin naudingi bėgant“, – pasakojo viena iš greičiausių Lietuvos maratonininkių – Monika Juodeškaitė.

Sportininkė pastebi, kad jai labiausiai įspūdį padarė plaukimas atviruose vandenyse. Visgi treniruotis daugiausia tenka baseine, tad plaukimas ežere kėlė papildomo jaudulio. Pirmojo Kauno triatlono organizatorius Dovydas Valiuška tikina, kad mokantiems plaukti vandens bijoti nereikėtų.

„Pirmasis Kauno triatlonas nėra skirtas tik užkietėjusiems sportininkams. Parinkome žaismingą distanciją, kuri naujus dalyvius supažindintu su šia sporto šaka ir iš jų nereikalauja itin didelio fizinio pasiruošimo“, – pasakojo D. Valiuška pridurdamas, kad pirmas triatlono įspūdis priklausys ir nuo dalyvių dėmesingumo.

Pasak pašnekovo, ypatingų dviračių ar kito inventoriaus dalyviams čia nereikės. Svarbiausia tik tvarkingas techniškai dviratis, šalmas ir patogūs batai su apranga. Taip norima renginį padaryti kuo draugiškesnį pradedantiesiems.

Atlikti namų darbus

Kad triatlonas reikalauja daugiau specifinių žinių įsitikino ir Monika Juodeškaitė. Po pirmosios patirties Trakuose sportininkė dabar visiems pataria negailėti laiko ir išsinagrinėti renginio taisykles.

„Triatlone taisyklių gerokai daugiau, nei tiesiog bėgimo varžybose. Daug dėmesio skiriama saugumui, reikia skirti laiko ir dėmesio batų persimovimui, šalmo užsidėjimui ir nusiėmimui. Jis važiuojant dviračiu privalomas. Gerai, kad jei šilta bent specialių termokostiumų nereikia, galima dalyvauti ir su paprasta apranga“, – sakė bėgikė, kviesdama aktyvius kauniečius nepabūgti ir leistis į dar vieną smagų vasaros nuotykį.

Pasak organizatorių, renginio metu budės gelbėtojai, visada pasiruošę padėti dalyviams juos lydėdami net ir plaukiant vandenyje. Renginio teritorija bus atitverta ir trasose nevyks joks automobilių eismas. Nuolat stebima ir Kauno marių vandens kokybė.

Triatlonas – labiau nenuspėjamas

Dalyvauti pirmosiose Kauno triatlono varžybose planuoja ir „Kauno maratono“ bei „Kauno maratono klubo“ iniciatorius Algirdas Pukis. Aktyvus bėgikas ir verslininkas pirmąjį savo triatloną prisimena su šypsena.

„Tai buvo gal dar 2013 metais, Trakuose. Jau anksčiau aktyviai bėgiojau, jaunystėje nemažai plaukiodavau ir visad mėgau vandenį. Dviračiu važinėjau tik savo malonumui, kaip turistas, tad tik dieną prieš varžybas įsigijau rimtesnį, sportinį dviratį. Ir dalyvaujant varžybose, olimpinėje distancijoje likus 8 kilometrams iki finišo sprogo padanga. Teko likusį kelią parbėgti ir nežinau kodėl, bet tuo metu tai atrodė labai juokinga, žiūrovai taip pat kėlė nuotaiką. Galiausiai po visų varžybų labiausiai skaudėjo ne kojų ar rankų raumenis, o veido, nuo šypsenos“, – pasakojo A. Pukis.

Visgi nepaisant pirmojo starto nesėkmių, kaunietis nuo to laiko tapo ištikimu triatlono dalyviu ir per metus įveikia bent vienas varžybas.

„Triatlonas yra labiau nenuspėjamas nei bėgimas. Čia yra daugiau žaidimo elementų, bei nežinomybės. Gali padanga sprogti, gali nepavykti užsirišti bato persirengiant. O ir visos trys skirtingos šakos iš esmės turėtų būti artimos kiekvienam bėgančiam. Visgi ištvermės sportas padeda pasiruošti visam kūnui“, – pasakojo pašnekovas.

Triatlono startas planuojamas Kauno Jachtklubo teritorijoje. Dviračių trasa nusidrieks iki Pažaislio vienuolyno ir atgal. Bėgimas vyks parko takeliais. Dalyviai gali bėgti individualiai ar dalyvauti estafetėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA