Netoli Kauno – kiaulių maro protrūkis | Kas vyksta Kaune

Netoli Kauno – kiaulių maro protrūkis

Asociatyvi / Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuotr.

Fermoje nugaišus keletui paršavedžių ir paršelių pradėtas skubus tyrimas. Vienai iš nugaišusių paršavedžių ir 4 paršeliams Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje nustatytas afrikinio kiaulių maro (AKM) virusas.

Kauno apskrityje, Jonavos rajone, Šilų kaime, UAB „Beržų kompleksas” kiaulių fermoje, kurioje šių metų balandžio mėnesio duomenimis buvo laikoma 25131 kiaulė, įtariamas afrikinio kiaulių maro protrūkis (AKM), rašoma Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos interneto puslapyje.

Komplekse įvesti veiklos apribojimai ir pradėtas skubus įtariamo AKM protrūkio tyrimas, atrenkami papildomi mėginiai. Įvertinus šio tyrimo rezultatus bus sprendžiama dėl AKM židinio patvirtinimo.

2011 m. šioje UAB „Beržų kompleksas“ kiaulių fermoje buvo užfiksuotas klasikinio kiaulių maro židinys. Tuo metu likviduojant maro židinį teko nugaišinti ir sunaikinti beveik 16 tūkstančių kiaulių.

Ūkininkai raginami stebėti auginamų kiaulių sveikatos būklę bei griežtai laikytis biosaugos priemonių. O kilus bet kokiam užkrečiamosios ligos įtarimui informuoti VMVT arba pranešti privačiam veterinarijos gydytojui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA