Kauno upių pakrantes vaduos nuo brūzgynų | Kas vyksta Kaune

Kauno upių pakrantes vaduos nuo brūzgynų

Kaunas.lt nuotr.

Krūmokšniais ir net pavojingais Sosnovskio barščiais apaugusios Nemuno ir Neries upių pakrantės netrukus taps patrauklesnės. Ateinančias kelias savaites iš brūzgynų gniaužtų bus vaduojama Neries pakrantė prie Kauno kempingo ir Nemuno kairioji pakrantė žemiau Panemunės tilto.

Viena iš miesto želdynais besirūpinančių specialistų stotelių – Jonavos gatvėje esančio Kauno kempingo prieigos. Kelių šimtų metrų teritorijoje nuo Kleboniškio tilto iki miesto kempingo bus iškirsti menkaverčiai krūmai, ligoti ir puvinio pažeisti medžiai. Sutvarkius pakrantę, tiek kempinge kauniečiai ir kempinge apsistoję turistai galės mėgautis atsivėrusiais vienos iš gražiausių Lietuvos upių vaizdais. Darbus šioje vietoje ketinama pradėti kitą savaitę.

Analogiški darbai numatyti ir Panemunėje. Nuo Panemunės tilto iki senųjų žydų kapinių besitęsianti apie 800 metrų ilgio pakrantė jau šią savaitę sulauks dėmesio.
„Tai vienintelis likęs nesutvarkytas pakrantės ruožas Panemunėje. Sosnovskio barščiai, įvairūs krūmynai žmones atgraso nuo pasivaikščiojimų šiose vietose ar pasisėdėjimo ant upės kranto. Situacija netrukus pasikeis iš esmės“, – teigė Panemunės seniūnė Rasina Žolynienė.

Anot R. Žolynienės, prie vandens veda keletas takų, tad išvadavus pakrantę, ji galėtų tapti populiaria laisvalaikio praleidimo vieta, kurioje atsiveria nuostabus vaizdas į upę.

„Paliksime perspektyvius ir sveikus medžius, o ligotus – pašalinsime. Taip pat pasirūpinsime Sosnovskio barščiais ir kitais menkaverčiais augalais, kurie užgožia medžius bei darko pakrantės vaizdą. Kitaip tariant, atversime miestiečiams langus į Nemuną ir Nerį“ , – šypsojosi Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA