Iš tarnybos atleista pagalbos nukentėjusiajai nesuteikusi ir iš eismo įvykio pasišalinusi pareigūnė | Kas vyksta Kaune

Iš tarnybos atleista pagalbos nukentėjusiajai nesuteikusi ir iš eismo įvykio pasišalinusi pareigūnė

Policijos nuotr.

Iš tarnybos atleista Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausioji postinė K. B. (22 m.).

Ji birželio 13 d. apie 19 val., susidūrus automobiliui „Audi A5“ ir „Opel Corsa“, nesuteikus nukentėjusiai „Opel Corsa“ vairuotojai pagalbos, pasišalino kartu su „Audi A5“ vairuotoju iš įvykio vietos.

Beveik 3 metus dirbančios pareigūnės atžvilgiu buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, ji buvo nušalinta nuo tarnybos. Baigus tarnybinį patikrinimą, pasirašyta išvada, kurioje pasiūlyta už pareigūno vardo pažeminimą atleisti pareigūną iš vidaus tarnybos. Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdyboje dėl eismo įvykio, kurio metu buvo sužalota mergina, toliau atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 1 d. Atliekami tyrimo veiksmai, siekiant nustatyti visas eismo įvykio aplinkybes ir eismo įvykio kaltininką patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Pagal LR baudžiamojo kodekso 281 str. 1 d. eismo įvykio kaltininkui gresia laisvės atėmimas iki 2 metų.

Kauno apskr. VPK taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. dėl į iškvietimą Kėdainių rajone atvykusių Kauno apskr. VPK Kėdainių r. PK Reagavimo skyriaus pareigūnų veiksmų įvykio vietoje. Kauno apskr. VPK Kėdainių r. PK Reagavimo skyriaus pareigūnams – tyrėjai R. S. (gim. 1991 m.) ir vyriausiajam postiniui D. Š. (gim. 1978 m.) pareikšti įtarimai dėl piknaudžiavimo. Jų atžvilgiu taip pat atliekamas tarnybinis patikrinimas.

„Raginame gyventojus būti pilietiškais ir, turinti žinių arba pagrįstų įtarimų apie policijos darbuotojų padarytus, daromus ar ketinamus daryti neteisėtus veiksmus, arba apie kitų asmenų veiksmus, kuriais siekiama paveikti policijos pareigūnus, prašome informuoti“, – ragina Kauno apskr. VPK policijos vadovybė. Kauno apskr. VPK vadovybės nuomonė netinkamai besielgiančių pareigūnų atžvilgiu yra principinė – pasitvirtinus įtarimams, visais atvejais yra taikomos teisės aktų numatytos poveikio priemonės.

Apie neteisėtus pareigūnų veiksmus galima pranešti Kauno apskr. VPK anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA