Statybų įkaitai: kas atlygins patirtus nuostolius? | Kas vyksta Kaune

Statybų įkaitai: kas atlygins patirtus nuostolius?

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojų laiškas ir nuotraukos, liudijančios nepavydėtiną situaciją vienoje gatvėje. Klampinančios duobės, į kurias įkliūna ne tik automobiliai, negalintys be trukdžių važiuoti keliu, bet ir žmonės – vanduo ir purvas gerokai apsemia batus. Tokį vaizdą jau kurį laiką mato aplinkinių namų gyventojai.

[galerija kiek=”4″]

Į duobes gatvėje susmigo iki pusės blauzdų

„Ryte išvažiuodama iš savo namo kiemo užklimpau. Kanų gatvėje, Garliavoje, yra statomi 5 namai. Prieš daugiau nei mėnesį į minėtus namus buvo vedamas vandentiekis, dėl tos priežasties išrausta visa Kanų gatvė ir palikta nesutvarkyta“, – skundžiasi garliaviškė.

Pasak jos, jau keletą kartų esą teko kreiptis į už statybas atsakingus asmenis prašant, kad būtų sutvarkytas sugadintas kelias. „Mano mama buvo nuėjusi ir prašė, jog atsakingi žmonės kuo skubiau sutvarkytų kelią, nes mašina buksuoja – sunku pravažiuoti, o ką jau kalbėti apie ėjimą pėsčiomis. Tačiau buvo kone išprašyta“, – tikina portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

„Kaip jau minėjau, užklimpau. Atsirėmiau į smegduobę visu automobilio dugnu. Belieka pasidžiaugti, kad nepataikiau ant šulinio, kuris visas taip pat apsemtas vandeniu. Ratai susmigo iki pusės, atšoko keleivio pusės rato posparnis. Prie automobilio prieiti buvo sunku, nes prie to paties keleivio pusės rato pastačius koją įmanoma susmigti iki pusės blauzdų. Pusantros valandos kapstėmės po purvus, kol šiaip ne taip ištraukėm užklimpusią mano transporto priemonę“, – pasakoja moteris.

Garliaviškės teigimu, tuomet, kai ši  su artimaisiais bandė „atkapstyti“ automobilį, pro šalį važiavo ir už statybas Kanų gatvėje atsakingi žmonės.  Jie esą atsidarę automobilio langą tepasakė: „patrauk kastuvą, pravažiuoti reikia“.

Kas iš tiesų atsakingas?

„Išvydę mano piktą veidą pašaipiai paklausė:  „tai užstrigot?“. O tuomet, kai pradėjome kalbėti apie tai, kas atsakingas – kas turi sutvarkyti kelią ir tai, kas atlygins žalą, minėti asmenys pradėjo kaltinti bendrovę „Kauno vandenys“, neva dėl netvarkos kalta būtent ji. Kaip dabar bus? Kas iš tiesų atsakingas? Kas sutvarkys kelią ir kas atlygins man žalą? Dabar net į savo namų kiemą įvažiuoti negaliu, turiu palikti savo automobilį šalikelėje, ant pievos“, – skundžiasi į nemalonią situaciją patekusi pašnekovė.

Aiškindamiesi portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojos problemą mūsų žurnalistai kreipėsi į bendrovės „Kauno vandenys“ eksploatacinės tarnybos Tinklų skyriaus viršininką Valdą Kavaliauską teiraudamiesi, ar įmonė iš tiesų pagrįstai kaltinama dėl situacijos Kanų gatvėje, Garliavoje.

„Kauno vandenys” jokių žemės kasimo – tinklų klojimo, darbų Kanų gatvėje nevykdė. Tinklus savo lėšomis į privačių namų kvartalą klojo už tai atsakingas asmuo, pasirinkęs jam patinkantį rangovą. Čia klojamas ne vien tik vandentiekis ir kanalizacija, bet taip pat ir elektros, ryšių kabeliai, dujotiekis, šiluminės trasos.“, – aiškino bendrovės atstovas.

Pradėtus darbus žada baigti per artimiausias dienas

Žurnalistams susisiekus su statybos darbų vadovu M. S., kuris atsisakė, jog būtų skelbiami jo vardas ir pavardė (redakcijai asmens tapatybė yra žinoma). Šiam fiziniam asmeniui buvo išduotas leidimas žemės kasimo darbams vykdyti. Vyras sakė, kad darbai dar nėra baigti, kada jie turi būti baigti, pasak jo, taip pat nėra nurodyta. „Tai yra normalu, nes vyksta statybos – tęstiniai sudėtingi darbai. Čia, juk ne bandelę su pienu nusipirkti parduotuvėje. Dabar šioje vietoje yra įvykusi avarija, dėl kurios padarinių kenčia daugelis tenykščių gyventojų. Tačiau darbai bus likviduoti artimiausiu metu bendradarbiaujant su „Kauno vandenimis“ problemą pašalinsime“, – žada M. S.

Darbai, pasak statybos darbų vadovo, esą bus baigti per artimiausias dienas atsižvelgiant į gamtos sąlygas. „Jei nesutrukdys stichijos, šiandien, rytoj mėginsime išspręsti situaciją sutvarkydami viską iki galo tinkamai“, – sako jis.

Kaip elgtis gyventojams ištikus tokiai bėdai?

„Susidūrę su panašiomis problemomis, Kauno rajono gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją, o gyvenantys Kauno mieste – į miesto tvarkymo skyrių“, – paaiškina bendrovės „Kauno vandenys“ eksploatacinės tarnybos Tinklų skyriaus viršininkas V. Kavaliauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA