Dėl oro uosto perkėlimo į Kauną paleis papildomų naktinių traukinių | Kas vyksta Kaune

Dėl oro uosto perkėlimo į Kauną paleis papildomų naktinių traukinių

Asociatyvi / „Lietuvos geležinkelių“ nuotr.

Rekonstruojant Vilniaus oro uostą ir daugiau nei mėnesį skrydžius iš jo perkėlus į Kauną, „Lietuvos geležinkeliai“ siūlo į Kauno oro uostą keliauti traukiniu.

Bendrovė atidėjo liepą planuotus geležinkelio remonto darbus, todėl iš Vilniaus į Kauną traukinys važiuos daugiau nei 20 kartų per parą, o nuo liepos 14 dienos – ir papildomi naktiniai traukiniai.

Kaip teigia „Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys, traukinių ir autobusų grafikai yra suderinti, todėl iš Kauno geležinkelio stoties žmonės 29-uoju autobusu galės nuvažiuoti į Kauno oro uostą.

„Reaguodami į išaugsiančius keleivių srautus, atsisakėme planuotos eismo pertraukos bei nusprendėme skirti papildomus naktinius traukinius, kad Kauno oro uostą patogiai pasiekti galėtų ir tie keleiviai, kurių skrydžiai numatyti anksti ryte ar naktį“, – pranešime sakė L. Baužys.

Naktinis traukinys iš Vilniaus į Kauną išvažiuos 1 val. 35 min., o Kauną pasieks 2 val. 40 min., o iš Kauno į Vilnių – atitinkamai 1 val. 50 min. ir 2 val. 56 min.

„Lietuvos geležinkeliai“ nuo liepos 10 dienos ketino remontuoti kelius Vilnius–Kaunas, Vilnius–Trakai ir Vilnius–Marcinkonys. Tačiau traukiniai šiais maršrutais visą vasarą važiuos įprastu grafiku.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA