Verslininkas U. Kiguolis apie festivalyje dirbusius kinologus su šunimi: reikėtų tikrinti ne tik renginius | Kas vyksta Kaune

Verslininkas U. Kiguolis apie festivalyje dirbusius kinologus su šunimi: reikėtų tikrinti ne tik renginius

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Savaitgalį Nidoje šiemet surengtas jaunimo festivalis „Pudra“ sulaukė ne tik žinomų šalies žmonių dėmesio, bet pateko ir į pareigūnų akiratį. Kaune gyvenantis Lietuvos verslininkas Ugnius Kiguolis socialiniame tinkle pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti, kad sustabdytą transporto priemonę, kuria važiavo U. Kiguolis ir jį patį apžiūrėjo tarnybinis šuo, apmokytas užuosti narkotines medžiagas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai susisiekė su Neringos policijos komisariato viršininku Algirdu Budginu pasiteirauti, kas ir kodėl savaitgalį buvo vykdoma Nidoje.

„Nieko įspūdingo tame nėra, kad policijos pareigūnai į pagalbą pasitelkia kinologus. Šunys turi puikią uoslę ir yra geri pagalbininkai policininkams, nes jie itin gelbsti aptinkant vežamus draudžiamus daiktus ar medžiagas. Todėl ir šį kartą vykdėme prevencinę programą – dirbome pasirinktu laiku. Noriu pasakyti, kad rezultatai – džiuginantys, nebuvo sulaikytas nė vienas asmuo, kuriam būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, narkotinių medžiagų neaptikta“, – komentavo jis.

Neringos policijos komisariato viršininkas prasitaria, jog kurį laiką pareigūnai akylai stebėjo socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtame festivalio „Pudra“ puslapyje vykusias diskusijas. Jose esą buvo aptarinėjamas policininkų darbas, keliamas klausimas, ką, kaip ir kiek jie veikia? Minėta diskusija, pasak A. Budgino, paskatino imtis platesnio masto iniciatyvos.

„Neringos gyventojams tokie pareigūnų veiksmai tikrai nekelia nuostabos. Jie žino, jog bendradarbiaujame ne tik su policijos kinologais bet ir pasienio apsaugos pareigūnų kinologais. Festivalio metu vykdyta paieška su šunimi tikrai neišgąsdino ten buvusių žmonių. Į pareigūnų vykdomą patinkrą jie reagavo pozityviai“, – tikino A. Budginas.

Verslininkas U. Kiguolis paklaustas apie tai, ką galvoja apie tokias pareigūnų iniciatyvas kaip ši, išsakė tvirtą poziciją. „Manau, jog tokias akcijas ir iniciatyvas reikėtų daryti kuo dažniau ir ne tik tik atviruose renginiuose. Narkotikų problema Lietuvoje – milžiniška. Nors ir vyrauja nuomonė, kad kokainas nėra pavojingas. Tai klaidingas požiūris. Su šia didžiule bėda susiduriu kone visur. Daugybė mano pažįstamų žmonių vartoja kvaišalus ir randa sau begales pateisinimų“, – sako žinomas verslininkas.

Pasak jo, šitaip reikėtų tikrinti ne tik renginius, bet ir naktinius klubus, netgi vidurines mokyklas, gimnazijas. Kadangi, U. Kiguolio teigimu, atrodo, jog  kol kas su šia problema valstybė visiškai nesusitvarko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA