Užsienietis, studijuojantis Kaune, apsimetęs moterimi įtariamas išviliojęs didelę sumą pinigų | Kas vyksta Kaune

Užsienietis, studijuojantis Kaune, apsimetęs moterimi įtariamas išviliojęs didelę sumą pinigų

Asociatyvi / Finansų ministerijos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 1-ame skyriuje atliekamas tyrimas dėl sukčiavimo stambiu mastu.

Surinktais duomenimis, internete, socialiniuose ir pažinčių tinkluose, apsimetus patraukliomis merginomis, įtikinant puoselėjamais jausmais ar pranešant apie asmeninę nelaimę, problemas atgaunant palikimą, pasinaudojant pinigų persiuntimo kompanijos paslaugomis bei užmaskuotais elektroninio pašto adresais, iš užsienio šalių piliečių buvo išviliojamos didelės pinigų sumos.

Liepos 5 d. Kauno apskr. VPK kriminalistai sulaikė 31 metų Nigerijos pilietį, studijuojantį universitete Kaune, kuris galimai vykdė šias nusikalstamas veikas. Šiuo metu vyro leidimas gyventi Lietuvoje negalioja. Įtariama, kad Nigerijos pilietis kartu su bendrais iš įvairių asmenų galėjo išvilioti apie 124 000 eurų.

Pareigūnai vis dar aiškinasi, kiek asmenų galėjo nukentėti. Vyrui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d., už sukčiavimą stambiu mastu, numatyta atsakomybė – laisvės atėmimas iki 8 metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 6-ojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA