Kauniečiai klausia: kur Kaune išsikepti šašlykų? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai klausia: kur Kaune išsikepti šašlykų?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vasarą, kai orai lepina šiluma, dažnas traukia ilsėtis į gamtą. O koks gi poilsis be traškiai iškeptų skanėstų – kepsnelių, vištienos kulšelių, dešrelių, ar tradicinių ir lietuvių itin pamėgtų šašlykų? Tačiau, kurti laužavietę ir kepti gamtoje galima ne bet kur. Kur tai padaryti Kaune?

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojo Roberto laiškas, kuriame jis teiraujasi: „galbūt yra koks nors vietų žemėlapis, kur būtų nurodytos vietos Kaune, kuriose tiesiog gamtoje galima išsikepti šašlykų ir kitų natūraliai ant ugnies skrudinamų valgių“, – rašo jis.

Atsakymą į vyrą dominantį klausimą pateikė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotojas Aleksandras Beliavičius. „Pagal Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisykles, Kaune mieste draudžiama  „naudoti kepsnines Savivaldybės parkuose, skveruose ir kitose rekreacinėse vietose, išskyrus specialiai tam įrengtas vietas“. Deja, kol kas specialiai tam įrengtų vietų mieste nėra“, – komentavo jis.

Tačiau, pasak Aplinkos apsaugos skyriaus atstovo, šiuo metu tokios specialios poilsio zonos, kurioje žmonės galės atsinešti savo kepsnines ir išsikepti maisto, yra įrenginėjamos Kalniečių, Dainavos parkuose ir Aukštųjų Šančių ąžuolyne. Vėliau tokios vietos esą turėtų atsirasti ir Draugystės parke.

Birštono laužavietė

Kol Kauno mieste vietų paskrudinti mėsą gamtoje dar nėra, kauniečiai gali išbandyti šalia Birštono esantį Žvėrinčiaus mišką. Jame maždaug kas keletą kilometrų įrengtos poilsinės su laužaviečių vietomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA