Tuoktuvės Kauno rotušėje šiltą šeštadienį: plačių šypsenų netrūko | Kas vyksta Kaune

Tuoktuvės Kauno rotušėje šiltą šeštadienį: plačių šypsenų netrūko

R. Tenio nuotr.

Saulėtą, šiltą šeštadienį portalo „Kas vyksta Kaune” fotografas apsilankė Kauno rotušėje, kur vasarą tuokiasi daugybė įsimylėjėlių. Beje, į galeriją pateko ir keli epizodai iš Jėzuitų bažnyčios pusės, kur taip pat buvo švenčiamos jungtuvės.

Šiandien Rotušėje vyko 27 iškilmingos santuokos ceremonijos, tarp jų minėtos dvi jubiliejinės vestuvės: auksinės (50 m. santuokoje) ir sidabrinės (25 m. santuokoje).

Anot Kauno miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriaus vedėjo pavaduotojos Vainetos Munderzbakienės, vasaros mėnesiais santuokų skaičius visada išauga. „Stebint kelerių metų tendencijas galima būtų pažymėti, kad šiuo laikotarpiu susituokia apie 40 proc. visų per metus susituokusių porų”, – teigė specialistė.

Ji pažymėjo, kad jaunieji labai pamėgę simboliškai atrodančias datas. „Tokios dienos labai populiarios, tarkim 2017-07-07 tuokėsi net 40 porų, o kitai gražiai datai , kuri bus daugiau, nei metų – 2018-08-18 pateikti prašymus jau suspėjo daugiau kaip 20 porų”, – pažymėjo V. Munderzbakienė.

Jos duomenimis, viena iš populiariausių Kauno bažnyčių prisiekti amžiną meilę – Šv. Jurgio kankinio bažnyčia.

Nuo 2014 m. santuokų registravimas Kaune auga, pernai, 2016 m. buvo įregistruotos 2451 santuoka, šiais 2017 metais, pagal 2017-07-08 dieną jau įregistruotos 986 santuokos.

Pastaraisiais metais Kaune daugėja santuokų su užsieniečiais: 2015 m. susituokė 95 poros, o pernai net 118.

Kauno rotušėje įprasta paminėti net tik sidabrinį, auksinį santuokos jubiliejų, bet ir deimantinį (60 m. santuokoje), tačiau tokių porų per metus būna apie 5-7. Visoms susituokusioms poroms linkime santuokoje gyventi darniai bei laimingai ir galbūt vieną dieną nustebinti ąžuolinėmis (80 m. santuokoje) ar net Raudonomis (100 metų santuokoje!) vestuvėmis.

Portalas „Kas vyksta Kaune” apie tokias ilgaamžes poras suskubs parašyti pirmas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA